8 хитри трика с които да накараме талията си да изглежда по-малка

1
Добави коментар
svetla58
svetla58

Добре, нека си го признаем! Не всеки има перфектна фигура! И освен ако все още не сте получили поканата си за подиума на Victoria’s Secret, значи със сигурност има все нещичко, което ви се иска да оправите в себе си. Диетите са доста неприятна тема за кажи-речи всяка жена по света, а упражненията и спорта не винаги са вариант в забързаното ежедневие, което някак си трябва да балансираме между семейството и работата.

Затова не е никак зле да знаете няколко трика, които ще ви помогнат да се справите правилно с пропорционирането на дрехите, за да изглежда талията ви по-малка, подчертана и… като на истински модел! В основата на съветите ни своят играта с цветове, форми и материи, но веднъж щом хванете тактиката на нещата, ще видите, че няколко малки трика могат да свършат истински чудеса!

Подбор на цветовете

Факт, стар като света, е че светлите цветове карат фигурата да изглежда по-широка отколкото всъщност е. Вярно е и обратното – тъмните нюанси вталяват и визуално издължават стойката. Затова най-сигурно е да заложите на черното. Ако тоалета ви се състои от две части обаче, уверете се,че по-тъмната част е горната (риза, топ), защото по този начин талията ще изглежда по-тънка и подчертана.

Игра с принтове

Вертикалното райе трябва да бъде най-добрият ви приятел! Линиите издължават оптически фигурата. И обратно – хоризонталното райе ще ви накара да изглеждате по-широки, затова във всеки случай го избягвайте! Други принтове, от които трябва да страните, в случай, че желаете подчертана талия, са големите полка точки и миниатюрните и много подробни мотиви.

Аксесоари

Широките колани вършат чудеса! Ама наистина! Не случайно този аксесоар присъства в кажи-речи всяка ултра-секси колекция на Balmain. Широкия колан около талията е страхотен начин да я подчертаете и стегнете. Най-добрия вариант е да се спрете на модел, който е или черен, или със същия цвят като роклята, ризата или блейзера, над който е поставен.

Късо сако

Изберете сако/връхна дреха със строг дизайн, чийто краища да достигат до извивката на талията ви. По този начин красиво ще подчертаете пропорциите си и ще поставите основен акцент на краката  . Ако имате повод да съчетаете един от онези къси жакети от кожа с косъм, това би свършило чудеса с вечерния ви тоалет.

Панталони и поли с висока талия

Ако се притеснявате от коремчето си, чудесен начин да оформите талията си е с помощта на пола или панталон с висока талия, чиито горен ръб да достига извивката на талията. По този начин играта с пропорциите ще бъде във ваша полза, а фигурата ви ще изглежда нежна и женствена.

Рокли тип „прегърни ме”

Заради V-образната си форма, роклите с дизайн тип „прегърни ме” ще накарат талията ви да изглежда по-малка, защото набора ще бъде насочен навътре към тялото, подчертавайки женските извивки и деколтето.

Пеплум

Роклите и топовете с пеплум са спасение за всяка жена! Те действат на принципа на високата талия. Важно е обаче пеплума на модела дреха, който изберете, да започва от средата на талията ви. Ако е прекалено надолу, ефекта може да е обратен и пеплума да разшири визуално ханша ви, вместо да подчертае талията.

Бонус: Не забравяйте да обуете любимите си токчета и да прибавите доза увереност!