Аржентинци плюха и псуваха грозно Лео Меси на летището

2
Добави коментар
hidropokrivi.alle.bg
hidropokrivi.alle.bg

Грозни сцени се разиграха на летището в Йокохама при прибирането на Барселона към дома след спечелената клубна световна титла в Япония. Каталунците надделяха с 3:0 на финала над аржентинския Ривър Плейт. 

Огромното съоръжение беше претъпкано с фенове на аржентинците, а часове след края на сблъсъка те се засякоха с играчите на Барса. Последваха срамни сцени, при които фенове на тима от Буенос Айрес псуваха грозно и дори наплюха в лицето голямата звезда на испанския клуб и националния отбор на родината им Лео Меси. 

Това се случи точно на гишетата за паспортна проверка. Около нападателя е имало и друга голяма част от звездите на отбора, които са се намесили и са помогнали тази грозна сцена да бъде прекратена. 

Въпросната групичка фенове на Ривър Плейт нападнала и другия аржентинец в Барса – Хавиер Масчерано. Универсалният футболист е играл за този отбор преди повече от десетилетие, а феновете го обиждаха с думи като „предател“ и му казаха, че е забравил от къде е тръгнал за футбола. 

Той също беше изключително изнервен от ситуацията, но в крайна сметка напрежението се е уталожило и след намеса на полицията. Не се съобщава какво се е случило с разбеснелите се фенове на Ривър Плейт.