Мебели от масивно дърво – неповторим уют и топлина

1
Добави коментар
za-doma
za-doma

Пазарът на мебели, както и всеки друг, се мени непрекъснато, следвайки нови тенденции и предлагайки все по – голямо разнообразие от интериорни решения.

Днес се предлагат различни варианти за материали за изработка на мебели, но това, което никога няма да излезе от мода са класическите мебели от масивно дърво. Най – голямото им предимство е тяхното дълголетие. Въпреки че в съвременните домове преобладава обзавеждане от стъкло, стомана, мрамор, различни плоскости, неподправената красота на мебелите от дърво е безспорна.

Те са подходящи не само за традиционно обзаведени домове, но и за модерен интериор.

Мебелите от масивно дърво позволяват козметичен ремонт за отстраняване на белези и наранявания, за разлика от мебелите, направени от ПДЧ. Те се отличават също така с уникална изработка, тъй като солидното дърво позволява оформянето на различни детайли, които ще придадат на дома ви различен и неповторим облик.

Мебелите от масив не се деформират с времето и са много по – устойчиви от мебелите от  ПДЧ и МДФ.Те са подходящи за всяка стая в дома, най – вече за спалнята, кухнята, трапезарията, дневната. Различните орнаменти ще придадат индивидуален облик на всяко помещение. Масивната дървесина се характеризира с малка обмена плътност, добри топлоизолационни свойства, лесна обработваемост, издръжливост на натоварване. Масивните мебели най – често се изработват от бук, дъб, орех, чам, череша, липа, топола. Резбованите елементи, които могат да се прибавят към тях им придават допълнителна естетика и стил.

Поддръжката на мебелите от дърво не е трудна, най – важното е да се предпазват от влага. Добре е също така да не са поставени на пряка слънчева светлина и да не поставяте върху тях горещи или много студени напитки. Важно е редовно да се почистват от прах. Мебелите от истинско дърво са не само красиви и изискани, те символизират връзката на дома с природата, носят в себе си естествена и неподправена естетика.

Цената на мебелите от масив естествено е по – висока, но и те са по – издръжливи от мебелите от ПДЧ и МДФ не се налага толкова честа смяна. Когато дървото се обработи по подходящ начин, на практика става почти вечно. Мебелите могат да бъдат изработени от широколистна дървесина или от екзотични видове дървета. Истинското дърво ще внесе в дома ви уют, стил и комфорт. 

Източник: Мебели „Елица“