Вижте петте спорта на бъдещето :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу, справочник,…

2
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Снимка: google

От битки между роботи до състезания между дрони, новите игри започват да стават все по-интересни и популярни, пише profit.bg. Представяме ви петте спорта на бъдещето:

 

Състезанията с коли на живо и във виртуалното пространство

Само че скоро състезанията с коли ще се превърнат в нещо страшно забавно, особено когато носиш виртуална каска. Последната те пренася във виртуален свят, в който има препятствия, водопади и т.н.

 

Състезания с професионални дрони

Такива състезания вече се провеждат и създават неповторима атмосфера сред зрителите. Елитни пилоти от цял свят се събират и организират уникални състезания, като дроните достигат скорост на летене до 80 мили в час. „Хубавото на състезанията с дрони е, че представляват нещо средно между виртуалност и истински живот“, казва Николас Хорбачевски, главен изпълнителен директор на Лигата по състезания с дрони.

 

Битки между гигантски роботи

В САЩ имат намерение да превърнат този спорт в истински спектакъл. МегаБотите представляват роботи, високи 15 фута. Те се управляват от хора.

 

Скайдайвинг на закрито

Съществува цял спорт, посветен на летенето във въздушни тунели, наречен „Бодифлайт“. Участниците се опитват да изпълнят определено количество маневри и завъртания в огромен въздушен тунел. Изпълненията се оценяват от съдии.

 

Футбол с роботи

Отдавна роботи се използват за футболни мачове. С времето обаче този тип събития стават все по-интересни. През юни тази година ще се състои 20-ото издание на Световното по футбол с роботи.