БАРСЕЛОНА с Френска Ривиера и Прованса – Alegra Vi Tur

2
Добави коментар
alegravitur
alegravitur

Цена от: 950 лв.

Маршрут: София – Милано – Монако – Кан – Ница – Марсилия – Авиньон – Каркасон – Барселона – Генуа – София Продължителност: 11 дни/9 нощувки Транспорт: автобус

Дати: 02.04.2016 – 12.04.2016

28.04.2016 – 08.05.2016            16.06.2016-26.06.2016

21.07.2016-31.07.2016            01.09.2016-11.09.2016  

20.09.2016- 30.09.2016           06.10.2016-16.10.2016

 

Отстъпки за ранни записвания:

3 месеца преди датата на отпътуване – 4 %

2 месеца преди датата на отпътуване – 3 %

1 месеца преди датата на отпътуване – 2 %

 

Цената от 950 лв. е при минимум 30 души и  включва:

– 9 нощувки + 9 закуски + 4 вечери в хотели 3 * (1 – в Хърватия, 1 – до Милано. 1 – до Марсилия, 4 – Коста дел Маресме/Брава, 1 – Френско/Италианска Ривера, 1 – в района на Венеция);

– транспорт и транспортни разходи с автобус 3 * ;

– екскурзоводско обслужване и водач от фирмата;

Цената не включва:

– медицинска застраховка (около 12 лв на човек при 5000 ЕВРО покритие, за клиенти над 65 год. има оскъпяване);

– сити такси в хотелите – около 1 евро на нощувка, заплаща се на място;

– вход за Монако – 8 евро;

– екскурзия до Монсерат – 35 евро;

– Парк Гюел – 9 евро, изисква се предварителна резервация;

– Фламенко шоу – 32 евро изисква се предварителна резервация

– Aквариума – 20 евро изисква се предварителна резервация

– Испанско село – около 15 евро

– корабче до Венеция – 20 евро (тези, които не желаят да посетят Венеция, могат да останат в курорта Лидо ди Йезоло);

– вечеря по желание във Венеция – 15 евро, изисква се предварителна резервация;

– доплащане за самостоятелна стая – 30 % върху основната цена;

– музейни такси (по желание) – за ориентировъчни цени виж МУЗЕИ.

Фирмата не носи отговорност при промяна на музейните такси.

ОТСТЪПКИ: – деца до 11.99 г. => 30%, при настаняване с двама възрастни; деца до 17.99 г. => 3% от пакетната цена; – студенти и пенсионери, за пътували минимум 2 пъти с фирмата => 2% от пакетната цена; – записалите се в офиса ни между 12:00 и 13:00 ч. ще получат =>2% отстъпка от пакетната цена

Могат да се ползват само два вида отстъпки!!!

 

1 ден. Отпътуване от Бургас – Сливен – Хасково – Стара Загора – Пловдив – Пазарджик (срещу доплащане) и София в 10 ч. от международна автогара Сердика. Нощувка в Хърватия/ Словения.

2 ден. Закуска. Отпътуване за Милано. И разглеждане на  Милано – площад Дуомо – сърцето на града, с конната статуя на Виктор Емануил II, галерията на Виктор Емануил, грандиозната постройка в готически стил на Миланската Катедрала; знаменитият площад де ла Скала с операта Ла Скала, сградата на общината и паметника на Леонардо да Винчи с неговите ученици. Нощувка до Милано

3 ден. Закуска. Отпътуване за минидържавата Монако (вход 8 евро). Разходка в княжеството със столицата Монако – Двореца на фамилията Грималди; Музея на Грималди; Океанографския музей; църквата, в която са се венчали и са погребани Грейс Кели и Принц Рение, Монте Карло с пистата и Казиното. Отпътуване за Кан. Разходка в Кан – палми, луксозни дворци, море, синьо небе, кинозвезди, яхти, крале, принцове и аромат на цветя. Обаянието на града е в разкоша, в простите разходки и изключителния климат. Тук можете да се разходите по булевард Кроазет с Фестивалната палата и пристанището. Късно следобед пристигане и разглеждане на Ница – царицата на Ривиерата. Разходка по крайбрежния булевард „Променад де-з-Англе” с хотел Негреско, разглеждане на площад Масена и Стария град.  Отпътуване за Марсилия. Нощувка в Марсилия.

4 ден. Закуска. Отпътуване  за Авиньон. Разглеждане – градът на Папите. Град, който се откроява сред другите провансалски градове както със своето минало, така и със своето настояще – в някогашната легитимна столица на католицизма, където са управлявали 7 папи, могат да се видят Двореца на папите или по-точно: Стария дворец на Бенедикт XII и Новия дворец на Климент VI; останките от Понт д’Авиньон. Продължаване по маршрута с отбиване в Каркасон. Разглеждане  на Каркасон, живописно разположен на реката Од, служил като крепост на гало-римляните, без готите и франките. Градът е разделен на горен и долен град след войната срещу катарите, борещи се срещу католицизма. След разгрома им Каркасон е превърнат от папата и френските крале в крепост на католицизма и  монархията. Отпътуване за Коста Брава. Вечеря и нощувки в Коста дел Маресме/Брава.

5 ден. Закуска. Разходка с местен екскурзовод в Барселона – богат град с двадесетвековен опит в изкуствата и архитектурата, процъфтявала при всеки политически режим. Барселона си остава световен център за проектиране и градоустройство. Малко градове могат да съперничат на средновековната атмосфера в готическия квартал и елегантността на новите модерни райони. Ще видите прочутата “Ла Рамбла” – най-атрактивния булевард в града, и ще стигнете до паметника на Колумб; Кралския площад Реал – симетричен площад с аркади и елегантни фасади; Площада Сент Джейм – величествен площад в сърцето на готическия квартал с Кметството; хълмът Монджуик; площада Каталуния;стадиона „Ноу Камп”; къщата на Гауди – Педрера; паркът Гюел; площад Испания с прочутите фонтани; операта; символа на Барселона Саграда Фамилия и др. Вечерта посещение на Фламенко шоу по желание – 32 евро. Вечеря и нощувки в Коста дел Маресме/Брава.

6 ден. Закуска. Свободно време за плаж или възможност за полудневна екскурзия до Монсерат (Назъбена планина с Бенедиктинския манастир с параклиси, пещери и Черната Дева – най-святото място в Каталуния) срещу доплащане – 35 евро. Свободно време или, по желание, посещение на Аквариума – 20 евро. Вечеря и нощувки в Коста дел Маресме/Брава

7 ден. Закуска. Свободно време за плаж или по желание посещение на Испанското Село – около 15 евро. Испанското село (Pueblo Español) се намира в близост до Олимпийското градче и пристанището. Това е музей на открито, построен през 1929 г., по случай проведеното в Барселона Световно изложение. „Градчето на занаятчиите” представя смесица от сгради и работилници с характерна за всяка част от Испания архитектура, покриващи 2 хектара, а общият брой на т. нар. „къщи-макети” е 117. Тук могат да се видят типичните испански занаяти и майстори. Неслучайно мотото на музея е „Искате ли да видите Испания за един ден?”. Вечеря и нощувки в Коста дел Маресме/Брава

8 ден. Закуска. Отпътуване за Френска Ривиера с отбиване във Фигерес – грaда на Дали. Отбиване в Арл за около 1 час на чаша кафе в кафенето на Ван Гог и фото пауза на древните останки на античния театър. Нощувка Френско/Италианска Ривера.

9 ден. Закуска. Отпътуване за Генуа – кратка разходка. Продължаване за Верона. Разглеждане на   Арена ди Верона, къщата на Жулиета, площад „Бра”, площад „Ербе”, площад Синьория. Свободно време. Вечеря по желание – 15 евро. Нощувка в района на Венеция.

10 ден. Закуска. Посещение на Венеция – един от най-красивите градове на Европа. Качване на корабче от Пунта Сабионе (20 евро, включва: двупосочен билет, паркинг, вход Венеция) и слизане след 40 мин. на най-прекрасния площад във Венеция – Сан Марко, около който е възникнал целия великолепен архитектурен ансамбъл. Ще видите неповторимата базилика Сан Марко – някогашен център на духовния, религиозния, исторически живот на венецианци. До него ще видите Часовниковата кула и оформящите площада представителни сгради на новата и старата Прокурации. Срещу храма е 98.6 метровата камбанария, където Галилео Галилей е показал за първи път изобретения от него телескоп. До камбанарията се намира забележителното творение на Сан Сорино – Библиотеката. Срещу Библиотеката ще видите и двореца на Дожите – най-представителното здание във Венеция, героична поема, създадена от камък и багри, свързан с Моста на Въздишките. В края на малкия площад Пиацета, оформящ се между Библиотеката и двореца на Дожите, ще видите двете колони, донесени от Сирия, или “последен акорд от каменната симфония, обкръжаваща най-прекрасния площад на Венеция”. Разходката ще продължи по малките улички, старинните малки мостове и безброй канали, които ще ви заведат до друг символ на Венеция – моста Риалто, един от най-живописните мостове в света. Тук завършва пешеходната разходка и започва вашето свободно време. По желание можете да се качите на корабче, наречено “вапoрето” по Канале Гранде. Тези, които не желаят да посетят Венеция, ще останат в курорта Лидо ди Йезоло. Отпътуване за България вечерта – нощно пътуване.

11 ден. Около обед пристигане в София.

 

ТАЗИ ПРОГРАМА Е ПРОДУКТ НА “АЛЕГРА ВИ ТУР”.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

– По всички автобусни програми има възможнст за тръгване от Бургас, Сливен, Хасково, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Русе, Плевен и Велико Търново (срещу доплащане);

– Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт. За дете под 18 години непридружавано от единият или от двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение /копие и оригинал/ и задграничен паспорт. Фирма „Алегра Ви Тур“ Ви съветва при наличност на два документа лична карта и задграничен паспорт по време на провеждане на екскурзията да носите със себе си и двата документа и да ги съхранявате на две отделни места.

– Без визови, медицински и санитарни изисквания за посещаваните страни. 

– Срок за записване: до запълване на свободните места.

– Начин на плащане: аванс в размер на 30 % от пакетната цена за автобусен вариант и 50 % при самолетен вариант  на човек при записване, доплащане до 15 работни дни преди датата на отпътуване.

– Възможно е в някои от хотелите да изискват такса при напускане или настаняване в хотела, тарифата се определя според категоризацията в съответната държава. Таксата се заплаща на рецепция или от водача преди настаняване.

– Всеки има право да ползва до две отстъпки: ранни записвания към съответната програма ако има + 1 от стандартните или 2 от стандартните.

– деца до 11.99 г. => 30%, при настаняване с двама възрастни; деца до 17.99 г. => 3% от пакетната цена;

– студенти, пенсионери и за пътували минимум 2 пъти с фирмата => 2% от пакетната цена;

– Записалите се в офиса ни между 12:00 и 13:00 ч. ще получат => 2% отстъпка от пакетната цена

– Агенцията не носи отговорност за работното време и промяна в стойността на входните такси и билети на туристическите обекти.

– Туроператорът препоръчва на своите клиенти да носият в себеси  от месната валута в съответните градове когато пътуват.

– Настаняването по седалки в автобуса се осъществява според последователността на записване.

– Агенцията си запазва правото за промени в последователност на изпълнение на програмата.

– Минималния брой за осъществяване на пътуването е 35 туристи. Пътуването е възможно да се осъществи и при по-малък брой туристи с направата на необходимата корекция в цена на пакета според наличните записани туристи и след предварително дадено съгласие от тяхна страна.

– Пътуванията се заплащат в български лева или евро/ по курса на БНБ към деня на плащане/.

– Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи и, че пътуването няма да се осъществи – 7 дни преди датата на отпътуване.

– При самолетните програми, когато се ползват полети на WIZZ air  цената на чекирания  багаж или голям салонен багаж може да се каже в деня на резервацията. В някои от програмите има възможност багажа да бъде даден по-рано и изпратен с автобусната група. Туристическата агенция не носи вина или каквато и да е отговорност за загубен, закъснял или откраднат багаж. Информация за условията за багаж може да видите в  WIZZ air

– На програмите с включен самолетен билет, пакетната цена може да претърпи промени в зависимост от

цената на самолетния билет.

– По чл. 42 от ЗТ застраховката е направена в „ОЗК № 0703-160-2014-00002.

  

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ДЕСТИНАЦИИТЕ: Венеция, Милано, Фигерес, Барселона, Кан, Ница, Монако.