Йонна детоксикация в Център за естетика Vega

1
Добави коментар
ivokumchev
ivokumchev

Защо хората се нуждаят от детоксикация?

Световни здравни експерти единодушно посочват, че съвременния начин на живот е източник на голямо количество токсини, които ежедневно се приемат и натрупват в човешкото тяло. Индустриализацията, урбанизацията, богатите на наситени мазнини, въглехидрати и консерванти в храните и стреса в ежедневието са основните причини за акумулирането на токсини в човешкия организъм. Токсините се приемат чрез храната, въздуха и водата за пиене, както и са резултат от метаболизма в човешкото тяло. Всеки носи токсини в тялото си.

Токсините се акумулират навсякъде в човешкия организъм – в кръвоносната и лимфната системи, във вътрешните органи, в кожата. Затлъстяването и хроничните болести затрудняват допълнително нормалното функциониране на организма и спомагат за натрупването на токсини.

Как токсините влияят върху човешкото здраве?

Токсините са нежелани и вредни натрупвания в човешкия организъм. Нормално те се отделят от бъбреците и кожата, под формата на урина и пот. Затова приемането на достатъчно количество вода и поддържането на лична хигиена са особено важни за естествената детоксикация на организма. Тогава, когато бъбреците и кожата не успяват да отделят навън всички отпадни продукти на организма, последните се акумулират в клетките и това води до промяна на pН на организма, нарушава се електрическия баланс на клетките. Здравата и „отпусната“ клетка има отрицателен електрически потенциал отвътре и положителен електрически потенциал отвън, като потенциалната разлика е около -90mV. Когато това трайно се промени, се нарушава способността на клетката да работи и да отделя навън „отпадъците“ от работата си. Получава се порочен кръг – токсините в клетката водят до натрупване на още токсини. Множество експерти виждат в това източника на повечето хронични болести. Промяната на pН от „алкално“ към „киселинно“ (съответно pН под 7 и pН над 7) е белег за нездравословното състояние на организма. И неслучайно повечето хронични и злокачествени заболявания се развиват основно в „кисела“ среда.

Принцип на йонната детоксикация

Основавайки се на научно откритие на американските учени Peter Agre и Roderick MacKinnon, удостоено с Нобелова награда за химия през  2003 година е разработен метод, при който се реализира апаратна йонизация на водата (молекулата на водата се разделя на един отрицателен ОН- йон и един положителен Н+ йон). Съгласно научното откритие полученото отрицателно електрическо поле може да бъде използвано за възстановяване на нарушения електролитен баланс на клетките. За целта се използват краката (стъпалата) на човека, където са разположени около 2000 пори, през които организмът извършва и естествената си детоксикация чрез изпотяване. Проникналите в човешкия организъм отрицателни йони възстановяват нормалния електрически потенциал на клетките и стимулират отделяне на натрупаните в клетките токсини, в резултат на което се възстановява способността на клетките да функционират и да се „самоочистват“ нормално. Възстановява се нормалната работа на органите, нормализира се стойността на РН. Отделените принудително токсини се събират в съда с вода, където се провежда йонизацията. За времето на една процедура (30 минути) водата от напълно бистра се оцветява видимо в плътен най-често тъмен цвят, според който цвят може да се направи косвен извод в кой човешки орган са били концентрирани максимално токсините и какъв е приблизително характерът на „замърсяването“ на дадения организъм.

Какви резултати се постигат с йонната детоксикация?

* Процедурата „йонна детоксикация“ освобождава организма от натрупани тежки метали, мазнини, отпадни продукти от метаболизма, кръвоносната и лимфната система, тютюнопушене; * Активира се дейността на клетките и тъканите; * Стимулира се вегетативната нервна система; * Постига се намаляване на кръвното налягане и кръвната захар; * Реализира се превенция на сърдечно-съдовите и мозъчно-съдовите  заболявания; * Стимулира се имунната система; * Улеснява се работата на вътрешната лаборатория на организма – бъбреците и черния дроб; * Стимулира се функционирането на стомашно-чревния тракт; * Реализира се цялостен физикален „масаж“ на организма; * Намалява се нивото на свободните радикали; * Улеснява се заздравяването на рани и преодоляването на кожни проблеми, като акне, пигментация и т.н.; * Улеснява се способността на клетките и тъканите да релаксират, в резултат на което се подобрява качеството на съня; * Нормализира се телесното тегло.

Йонна детоксикация не се прилага в случаите:

        * при лица ползващи пейсмейкър или други имплантирани медицински устройства, работещи с батерия;         * при лица с трансплантирани органи;         * при лица в постоперативен период;         * при лица с висока температура;         * при лица с остри възпалителни заболявания;         * при лица с кожни проблеми в областта на краката;         * при лица без чувствителност в областта на краката;         * при лица в неадекватно психическо състояние;         * при бременни и кърмещи жени;         * при жени по време на месечния им цикъл;          * при хора страдащи от диабет тип А;          * при деца под 8-годишна възраст.          * Хора страдащи от епилепсия, хемофилия, приемащи животоподдържащи лекарства разреждащи кръвта;         * Хора на строг хранителен режим         * Хора с много ниско кръвно налягане.

Йонна детоксикация следва да се прилага с внимание в следните случаи:

     * при лица с отклонение от нормалното кръвно налягане е желателно да се вземат необходимите мерки за контрол върху състоянието на ползвателя, тъй като йонната детоксификация понижава кръвното налягане;      * при лица с диабет е желателно да се вземат необходимите мерки за контрол върху състоянието на ползвателя, тъй като йонната детоксификация понижава нивото на кръвната захар;

Препоръчително е провеждане на йонна детоксикация в случаите:

        * при лица, на които се провежда бъбречна диализа;         * при лица употребяващи цигари и алкохол;         * при лица живеещи и работещи в силно замърсена и вредна околна среда;         * при лица, чието ежедневие е съпроводено със стрес.

 

Заключение:

Резултатът от йонната детоксикация може да бъде обобщен като: ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА НОРМАЛНАТА ЖИЗНЕНОСТ И ФУНКЦИОНАЛНОСТ НА ЧОВЕШКИЯ ОРГАНИЗЪМ ПО ЕДИН БЕЗВРЕДЕН, НЕИНВАЗИВЕН И ЛЕСЕН ЗА РЕАЛИЗАЦИЯ НАЧИН.

Времетраене 30 мин.