Няколко предложения за здравословна закуска!

1
Добави коментар
biomall
biomall

Подтикнати от факта, че повечето хора нямат време за закуска, още по-малко за здравословна такава, решихме да Ви докажем, че може да си спретнете страхотна закуска за малко време.

Сандвичите са номер едно!

Сандвичи, та кой не ги обича, всъщност са толкова лесни за правене, а ако имате въображение могат да станат и много вкусни. Сандвичите винаги са били предпочитаната закуска, дори и обяд. Стават бързо, лесно, вкусно, а могат и да се хапват на крак, което всъщност не е много полезно, но е по-добре от нищо.
Да започнем с един вегетариански, какво Ви трябва – пълнозърнеста питка или франзела, останалото е само пълнене. Какво да сложите вътре ли? Малко кашкавал, сиренце, марули, спанак, краставичка, домат, маслини и царевица. Е не беше много трудно нали? Към сандвича добавете един фреш по Ваш избор, все пак трябва да е здравословна закуска.
Ако си падате по месото изключете млечните продукти от предишният сандвич и включете Вашето любимо месо. Ето справихме се и с любителите на месото.

Сигурни сме, че сте фенове на сосовете, та как сандвич без сос. Ще Ви предложим няколко вкусни и здравословни соса.

За първият Ви трябва 2-3 печени чушки, 150 грама сирене или извара, 3-4 капки зехтин и чесън на прах. Всичко това се пасира и ето Ви чудесен сос от чушки.
Вариант номер две е да вземете малко цедено кисело мляко, около 200 грама, малко сметана 50 грама, сиренце, чесън и шарена сол, всичко това минава през пасатора и ето Ви топено сирене с подправки.

Ето и едно предложение без млечни продукти. Трябват Ви маслини за предпочитане зелени или каламата. Изчиствате около 300 грама от тях, добавяте малко магданоз, повечко босилек, 1-2 скилидки чесън и малко орехови ядки. Както вече предполагате всичко се пасира и се получава разкошна маслинова паста, преди да пасирате добавете няколко капки зехтин. Преди да добавите сол опитайте, защото тези маслини са соленички.

Какво още можем да направим?

Разбира се освен сандвичите сме Ви подготвили и други предложения. Може да опитате с кисело мляко и овесени ядки, тайната на добрият вкус е малко, съвсем малко мед в млякото. Но ако въпреки това овесени ядки не Ви допадат можете да ги замените с голяма плодова салата.
Следващото предложение,за здравословна закуска включва яйца, както предполагате пърженото не е много полезно, а и много малко хора хапват пържено за закуска. За това Ние ще Ви предложим нещо друго. Сварете две яйца, препечете две филийки хляб и се възползвайте от някое от предложенията за сос. Вкусът е гарантиран.
Препечете си няколко филийки хляб намажете ги с малко масло и поръсете отгоре сиренце. Здравословно, вкусно и най-вече бързо.
Последното предложение е да си направите палачинки, но малко хора имат време за това. Може да си ги похапнете с нещо сладко или ако предпочитате солено. Въпрос на вкус.