Защо ксеноандрогените са най-добрите хранителни добавки за трениращите жени?

1
Добави коментар
dadan
dadan

Две години след появата им на българския пазар, те задоволиха очакванията и на професионалисти, и на любители

Отскоро познатите на българския пазар ксеноандрогени или по-просто казано – модифицирани витамини, успешно оправдаха всички заложени очаквания за уникален и ефективен продукт. Техните предимства бяха особено високо оценени от жените атлети.
Независимо дали става въпрос за големия спорт или за любителски тренировки, когато спортуващите търсят видим ефект или имат желание да подобрят собствените си резултати, те не могат да избегнат употребата на хранителни добавки или стероиди.
Знае се, че употребата на стероиди крие големи рискове – както за здравето, така и в чисто естетически план. При жените, използвали стероиди, често се наблюдават нежелани телесни деформации, засилено окосмяване, изменения в менструалния цикъл и т.н. Въпреки че лесно могат да бъдат открити и закупени, стероидите са нелегални, забранени за употреба в професионалния спорт, имат неясен произход и не на последно място – липсва контрол в производството и в качеството им.
Легалните и свободноразпространяеми хранителни добавки, които всички спортисти познават, имат минимален, незадоволителен ефект. Често производителите и разпространителите им разчитат на лъскавите опаковки и рекламните трикове много повече, отколкото на качеството на продукта. Огромните мащаби, с които се разрастна фитнес индустрията в последните години, направиха възможно и масовото им разпространение, въпреки огромните надценки в себестойността на продукта.
Доскоро изборът на професионалистите и запалените фенове в спорта изглеждаще така: „Дали да рискувам здравето си в името на високите спортни постижения или да инвестирам нереално големи средства за постигане на минимален резултат?“.
За щастие, вече не е необходимо да правим такива трудни избори. Ксеноандрогените успешно запълниха празнината между стероидите и хранителните добавки, съчетавайки най-доброто от тях. „Витамини с действието на стероиди“ или „хранителни добавки с анаболен ефект“, ксеноандрогените се появиха преди около 2 години на българския пазар с тези ярки определения. И днес равносметката е следната: ксеноандрогените задоволиха очакванията на всички любители, които имаха търпението да приемат добавките достатъчно време, за да се убедят в тяхното уникално действие, подготвиха професионалисти за големи международни спортни форуми и успяха да грабнат два златни медала в тежка категория културизъм при жените.
А това е само началото…

Един от първите лицензирани треньори към Фитнес Академия България*, член на EREPS
Професионален инструктор в групови тренировки – F.I.T, BodyPump®, BodyBalance® classes.
*първата и единствена българска академия за фитнес инструктори акредитирана от Европейската асоциация за здраве и фитнес (EHFA)