Как да се навием да тренираме?

3
Добави коментар
biomall
biomall

Защо трябва да тренираме?

Според повечето проучвания, масово жените и мъжете смятат, че това да си тонизиран и в добра физическа форма е много важно, за да се чувстват и изглеждат добре. Тонизиращите упражнения гарантират изваяна фигура, подобряват стойката и стягат мускулите. Редовните тренировки не позволяват наддаването на тегло, свързано с процеса на стареене. Нещо повече, последните изследвания показват, че цялостните тренировки помагат да се отървем от излишните мазнини около корема, контролират диабета и забавят мускулното стареене. Ето няколко причини, за да тренираме по-често.

Как ни помагат тренировките?

Тренировките са благоприятни за тялото и ума. Например, по-трудните и по-продължителни тренировки доказано повдигат настроението при жени с наднормено тегло, според редица проучвания в световен мащаб.
Редовните тренировки също забавят отслабването и съкращаването на мускулните влакна, което идва с процеса на стареене. Според изследвания, мускулната тъкан на по-възрастните трениращи започва да се подобрява след около шест месеца вдигане на тежести два пъти седмично.
Изкачването на стълби изгаря калории, тонизира краката и дупето, и може да спести време. Чакането на с асансьора ни губи много повече ценно време, отколкото ако решим да се качим по стълбите.
За хората с диабет тип 2, включването на силови и аеробни тренировки в режима може да помогне за по-добрия контрол на кръвната захар.
Тренировките могат да ви помогнат да отслабнете, без да губите плътност на костите, твърдят изследователи от Вашингтонския университет. Те откриват, че индивиди на средна възраст, подложени на диета и тези, които тренират са отслабнали еднакво, но тези, които са били на диета са загубили и плътността на костите си, докато трениращите – не.

Тренировките и самочувствието

Освен това, много важна причина да тренирате е самочувствието, което ви дават редовните тренировки. Чувствате се по-уверени в себе си, по щастливи, по-секси и по-удовлетворени. Не се притеснявате, че лятото ще дойде и няма да изглеждате добре и ще се чудите с какъв бански да прикриете по-голямата част от тялото си. Не забравяйте, че тренировките нямат ефект, ако решите да се занимавате с това точно преди лятото. За да сте доволни от резултатите, необходимо е да сте постоянни и да отделяте повече време във фитнеса или на спорта, с който се занимавате.