Доналд Тръмп няма да е президент

1
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

БАРАК ОБАМА
Доналд Тръмп няма да е президент
„Аз продължавам да вярвам, че г-н Тръмп няма да бъде президент, и причината е, защото имам много вяра в американския народ

17 Февруари 2016 10:28
0

принтирай

|

текст

Републиканецът Доналд Тръмп няма да бъде президент, тъй като това е „сериозна работа“. Това заяви настоящият американски държавен глава – демократът Барак Обама.

„Продължавам да вярвам, че Тръмп няма да бъде президент. И причината е защото имам много вяра в американския народ“, посочи Обама по време на срещата на Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН), цитиран от Би Би Си.

Милиардерът Тръмп в момента е един от основните претенденти на Републиканската партия за кандидат за президент. До сега той спечели предварителните избори в един от щатите и води в проучванията преди вота в Южна Каролина в събота.

Въпреки това според Обама електоратът няма да го избере, защото „те разбират, че това да си президент е сериозна работа“. „Това не водене на предаване или реалити, не е промоция, не е маркетинг, трудно е. Не става въпрос за насърчаване и правене на това, което ще те вкара в новините през дадения ден“, допълни още президентът.

Отговорът на самия Тръмп също не закъсня. Той заяви, че за него е комплимент да бъде критикуван от президент, който е нанесъл толкова много вреди на страната.

Предизборната кампания на Тръмп беше белязана от редица скандални изказвания и предложения. В някои от тях той заяви, че ще депортира 11 млн. незаконни мигранти, ще построи стена по южната граница на САЩ с Мексико и ще спре мюсюлмани да влизат в страната.