Ужасяващо! Нашето море- дом на мистични чудовища!

2
Добави коментар
S.S
S.S

Advertisement:

Наскоро от sanovnik.bg започнах дискусията за това дали е вярна информацията за наличието на мистично чудовище в Черно море.

От далечна древност се носят слухове за чудовище, което живее във водите на Черно море. Още Херодот описва звяр, който обитава морето, разполага с два реда зъби, опашка, огромно тяло, червени очи.

Сагат продължава  векове след това. Подобна информация е подадена от военни и търговски кораби, плаващи под турски флаг. Те дори твърдят, че

Advertisement:

чудовището ги е преследвало. Такива истории разказват и донски казаци.

В началото на 19 век Николай I изпраща разследваща група, която да проучи сигналите за чудовище в Черно море, което нападало добитъка в Крим. Те не открили звяра, но пък попаднали на огромно, дванадесет килограмово яйце, което имало зародиш с  гребен на главата, точно както било описано чудовището, векове преди това.

Към края на 19 век се говори за сиво, двадесет метрово същество около нос

Меганом. Заради бързите си реакции, свидетелите не могат да го опишат точно.

Подобни сведения има и в следващите години, но така и не става ясно какво е това същество и съществува ли наистина. Няма категорични доказателства за същесвтвуването му и затова учените са доста резервирани към този въпрос. Според някои специалисти, океанолози, Черно море не толкова стар воден басеин и едва ли би могло да има подобно древно животно, но пък не е невъзможно да има мутация на някое водно същество.