Как се измерва квадратура?

1
Добави коментар
Ivan_P_Petkov
Ivan_P_Petkov

Как се измерва квадратура?

0.00 / 5

5

0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

От доста време си мислех да напиша една такава статия, а именно за това как се измерва квадратура на прозорци, под, баня. Също така какво означава седящо място при меката мебел и персон при матраците.

Как се измерва квадратура на прозорци и под?

Ако искате да си почистите прозорците и се чудите каква е тяхната квадратура, сега ще обясня как се измерва. Първото и най-важното нещо е да вземете ролетка, ако нямате налична такава у дома, може да използвате шивашки метър или линия. Измервате дължината като обхващате и дограмата, след това измервате и широчината. След като вече имате двете числа и ги умножавате и ще получите квадратурата на прозореца, който сте измерили. По същия начин измервате навсякъде прозорците и накрая събирате всички квадратури, за да получите общата квадратура на всички прозорци.

Методът за измерване на квадратура на под е идентичен с този на прозорците. Измервате дължината и широчината и след това ги умножавате. Лесно е и не отнема много време.

Как се измерва квадратура на баня?

Взимате ролетка и първо измервате височината на банята. Височината е до там където има плочки на стената, защото има бани, при които плочките стигат до тавана и при други, при които плочките са поставени доста по-ниско. Записвате си височината (h), след което измервате широчината (A) и дължината (B) на банята. Вече имате три цифри записани на листа ви. И сега се започва голямото смятане. Височината се умножава по дължината, числото, което получите го умножавате по две. Полученото число го записвате настрани от другите. По същия начин умножавате височината по дължината и полученото число го умножавате по две и отново го записвате настрани. Накрая умножавате дължината по широчината. Събирате трите получени числа и ще получите квадратурата на банята. Ето как би изглеждало нагледно:

H – 2,53
A – 1,83
B – 1,44

И сега да намерим квадратурата на банята.

H (2,53) x A(1,83) = 4,63 x 2 = 9,26 m2
H (2,53) x B (1,44) = 3,64 x 2 = 7,28 m2
A (1,83) x B (1.44) = 2,64 m2

Или общата квадратура на банята е: 9,26 + 7,28 + 2,64 =19,18 m2.

Колко седящи места е моята мека мебел?

Тъй като повечето фирми за професионално почистване определят прането на меката мебел според броя на седящите места за това реших, че трябва да се напише точно, кратко и ясно: „Колко е едно седящо място?” Едно седящо място е около 0,40 см. т.е. ако дивана е с дължина 2м., то вие имате 5 седящи места.

Какво значи „персон”?

Отивайки в магазина за матраци навсякъде може да видите освена написаните размери на матрака и обозначения, на които пише един персон, два персона или персон и половина. А какво значи „персон”? Думата „персон” идва от латински „person” и означава личност, човек. По този начин, за облекчения на купувача, е въведено понятието, за да може да разбере въпросния матрак за колко души е предназначен. По същия начин и ние от професионална фирма за почистване „Мистър Клийн” използваме термина „персон”, за да може да е по-лесно за Вас клиентите да определите цената за изпирането на матрака Ви.
Ако все пак изпитвате затруднение, винаги можете да се обадите на: 0876 69 00 44 и нашите колеги да ви съдействат и консултират.