5 причини да добавите количка за пазаруване към Вашия уеб сайт

5
Добави коментар
7lifedesign
7lifedesign

5 причини да добавите количка за пазаруване към Вашия уеб сайт

С добавянето на количка за пазаруване към вашия е-commerce сайт вие все едно казвате: „Тук сме, за да правим бизнес и може да се доверите на нашия сайт”.  С нарастването на интернет сърфирането, растат и онлайн продажбите.  Хората се стичат към сайтове като Amazon, eMag или техните любими онлайн магазини, за да направят техните ежедневни покупки. Превръщането на този процес в сигурен, удобен и печеливш се е превърнало в номер едно задача за предприемачите, продаващи стоките си онлайн.

Количката за пазаруване е много повече от просто централизирано място за покупките на потенциалните клиенти. Тя им дава възможност да изчислят общите разходи, да следят поръчката си или да я редактират, а разплащателният процес да бъде лесен и удобен.

Ето 5 причини, защо ви е нужна количка за пазаруване към сайта, ако искате да бъдете приети насериозно в арената на електронната търговия.

Целта ви е сайтът ви да бъде e-commerce сайт

Ако искате да имате сайт за електронна търговия, със сигурност ще ви е нужна онлайн количка за пазаруване. Тя е важен компонент за един успешен онлайн магазин, тъй като ви позволява лесно и безпроблемно осъществяване на плащанията, на поръчките, а и насърчава потребителите да продължат да пазаруват, след като са направили първия си избор на продукт. Този многофункционален компонент играе ролята едновременно на клиентски интерфейс, онлайн продуктов каталог, склад за избраните продукти и дори елемент от разплащателния процес. Отговорна за толкова много аспекти от един e-commerce сайт, количката за пазаруване ще ви спести изключително много работа.

Удобство = Доволни клиенти

От възможност за различни разплащателни методи до връзка с всеки един продукт, който клиентът желае да закупи, количката за пазаруване улеснява покупателния процес. Без нея, посетителите на сайта ще трябва да правят няколко отделни поръчки или вие да разговаряте с тях за всяка една направена поръчка. Това създава чувство за ненадежност за съответния търговец, тъй като клиентът може да се притесни, че всеки път, когато въведе своите лични данни, те могат да бъдат използвани по нецелесъобразен начин.

Клиентите също така могат да добавят или премахват продукти от техните колички без да е нужно да стартират процеса отначало. И може би най-важният фактор – посетителите могат да пазаруват от всяко едно устройство с достъп към интернет.

Количката за пазаруване изгражда доверие в купувача

Като поставим удобството за купувача настрани, притежанието на количка за пазаруване към вашия онлайн магазин е сигнал за купувача, че сайтът ви е надежден и сигурен. Софтуерът е така конструиран, че да направи разплащателния процес лесен и безпроблемен – като първо клиента е уведомен как може да плати и после разплащенето се осъществява като то е напълно сигурно и защитено. В ера, в която кражбите на лични данни нарастват с всеки изминал ден, пазаруващите онлайн потребители са все по-внимателни къде и на кого дават своите лични данни, и номера на кредитни карти.

Инсталирането на количка за пазаруване към вашия сайт дава сигурност на потребителите и за тяхното заплащане, и ви изгражда като надежден онлайн бизнес.

По-добро управление на продуктите

В света на електронната търговия броят на продуктите постоянно нараства и това създава нуждата от по-добро тяхно управление. Голяма част от количките за пазаруване и техния софтуер предоставят набор от средства за по-добро управление на продуктите. Всеки софтуер, който успява да направи бизнеса ви да работи по-гладко и безпроблемно, не бива да бъде изпускан от онлайн предприемачите.

Количката за пазаруване предоставя информация за растежа на бизнеса

С помощта на правилния софтуер може да използвате количките за пазаруване, за да следите кои продукти и услуги хората поръчват най-често, и кои пренебрегват. Тази информация може да бъде използвана за целите на SEO или рекламни стратегии. В зависимост от вашия софтуер, също така може да анализирате трендове в продажбите и кои продукти и страници посетителите посещават най-често. Количките са създадени не само да побират продукти, но също така събират информация.

Вземайки под предвим разнообразни видове колички за пазаруване –  Magento, WooCommerce Marketing, Zencart, Prestashop и т.н. – предприемачите разполагат с широк избор как да изглеждат и функционират техните онлайн колички за пазаруване. Софтуерът за електронна търговия е в голяма полза за всеки един собственик на онлайн магазин, защото се грижи за по-голямата част от нуждите на клиента и предлага точното решение как да удоволетвори тези нужди.

Информацията, която може да осигури количката за пазаруване е жизнено важна за понататъшното развитие на бизнеса. Количките изграждат доверие и надежност между вас и вашите клиенти. Но също така ви дава информация за тези клиенти, за техните нужди и предпочитания.

Добавянето на количка за пазаруване към вашия онлайн бизнес е възможност, която може да използвате да разрастнете бизнеса си, да стартирате онлайн реклами, като по този начин увеличите продажбите си. Това е начинът да бъдете проактивен: изграждане, адаптиране, растеж.

Костадин Костадинов – „Мениджър проекти“ в 7LifeDesign. Основни дейности: Осъществяване на организационния процес; Работа с клиенти; Промоционални и маркетингови кампании; Онлайн маркетинг; Копирайтинг; Финансово отчитане и анализ на резултатите; Контролна дейност.