25 чудесни идеи за градински пътеки тип „Направи си сам“

1
Добави коментар
teodor4o
teodor4o

Въпреки че първоначалната цел на създаването на градинската пътека е тя да ни служи практически, тя е също така важен елемент, който допълва чувството за завършеност на ландшафта. Не само това, но добре проектираната пътека може да добави уникален чар на пейзажа в градината. Тук сме представили 25 уникални творчески „Направи си сам“ идеи за градинска пътека. Стиловете са различни и независимо дали права или извита, каменна или от дърво, вие ще намерите това, което да ви хареса. Ето предложенията ни, на които наистина може да се насладите.

Един на пръв поглед неглижиран вид от подредени стари дървени дъски с речни камъни между тях дава стабилност и препратка към градината от детството ни.

Изискан вътрешен двор с красиво подредена пътека от тухли и камъчета в съответния цвят или изчистени геометрични форми придават стил и завършеност на пейзажа.

С комбиниране на различни по големина и цвят камъни и камъчета може да си направите виещи се градински пътеки или пък да оформите с каменни блокчета цветни стъпала. Разбира се, че може да развихрите въображението си и да изградите чудесна шарена мозайка – играта с цветове и форми е безкрайна. От весел, закачлив и свеж може да стигнете до прецизен и изящен стил на вашата каменна градинска пътека.

 

Още едно завръщане към дървото – в различни разновидности – или като отрязани кръгове, или като сковани дъсчени платформи и понтони – всичко това ни дава усещане за спокойно придвижване сред природата и в частност в малката ни градина.

Което и от предложенията ни да изберете за вашата „Направи си сам“ градинска пътека, то ще е съобразено с вашето усещане за естетика, настроението ви и възможностите на ландшафта. И тъй като става въпрос за креативност, винаги може да доизграждате или променяте детайлите, засилвайки значението и великолепието на градинския път.

Ако търсите още идеи за това „Как да си направим красива алея в градината?„