Блог за технологични новини и ревюта.

7
Добави коментар
mymobspot
mymobspot

Както много от вас знаят в момента в Барселона се провежда Mobile World Congress. Там доста компании вече показаха новите си джаджи за 2016 година. Въпреки, че не присъстваме на конгреса следим от близо какво се случва в Испания и може би най-голяма изненада (поне за нас на този етап) е LG G5. Смартфонът предлага доста променен дизайн, корпусът му е метален и има слот(Magic Slot), от който се вади батерията и точно там могат да се включват различни аксесоари.
LG G5 разполага с 5.3” Quad HD IPS Quantum дисплей, който показва часът и датата при изгасен екран (Always On).
Чипсетът е Snapdragon 820. LG разполага с 4 GB RAM, 32 GB вградена памет и microSD слот (за скромните 2 терабайта карта памет). Батерията е 2800 mAh и както вече споменахме може да се сменя много лесно, с натискането само на един бутон. С модула Cam Plus, в който има вградена батерия, заряда става 4000 mAh. Друго, с което разполага телефона е NFC, LTE и USB Type-C. Да не забравим и размерите. Само 159 грама.
Камерата на LG G5 e с 16 MP, всъщност машинката е с две камери. Втората камера е 8 MP, но е с обхват от 135 градуса. Никак не е зле, нали? Предната камера също е 8 MP, така, че любителите на селфитата няма да бъдат разочаровани.
Очаквано Андроида е 6.0 Marshmallow.
А в следващото видео можете да видите какво още показаха от LG на Mobile World Congress:

А ето го и пълното видео от представянето на продуктите:
 
5 total views.Comments comments