Пускат три нови велостоянки в „Зорница“ и „Славейков“ през пролетта

1
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Три нови велостоянки се очаква да бъдат пуснати в експлоатация тази пролет, съобщи PoligrafF.net директорът на Общинско предприятие “Транспорт” – Андрей Рунчев. Две от тях ще бъдат разположени в ж.к. “Зорница”, а третата – в ж.к. “Славейков”. Възможно е през лятото да бъдат изградени и още няколко, в случай че средствата го позволят.

”В момента тече Обществена поръчка, през следващия месец очакваме да подпишем договора и изграждането на станциите да започне. Надяваме се в края на април, за Великден, да пуснем и трите стоянки в експлоатация”, уточни Рунчев. По думите му, те ще бъдат стандартни, оборудвани със средно по 8 колонки.

Локациите за трите нови стоянки са вече набелязани. Станцията в ж.к. “Славейков” ще бъде разположена в близост до общинския “Спортен център”. Едната от стоянките в ж.к. “Зорница” ще бъде разположена край кръговото кръстовище при х-л “Мираж”, а другата – в долната част на комплекса, в района на ОУ “Георги Бенковски” и входа за Приморски парк.

”Съобразили сме локациите с мрежата от велоалеи в града”, допълни директорът на ОП “Транспорт”. Той сподели, че предприятието прави и допълнителни разчети, които да покажат дали и колко още стоянки може да бъдат изградени до края на годината. Със сигурност, при наличието на достатъчно средства, Общината ще се опита да разшири мрежата от стоянки за велосипеди под наем.