Започват проверки на всички договори за охрана :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи,…

2
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Снимка: google.com

Започват масови проверки на всички договори за охрана, както и режимите за предоставяне на оръжие на частни охранителни фирми.Това стана ясно от думите на главния прокурор Сотир Цацаров. Днес той се срещна с главния секретар на МВР Георги Костов и шефа на „Охранителна полиция“ заради екшъна, който се разигра на столичното Околовръстно шосе.

Обвинител номер едно поиска незабавни мерки за засилен контрол над обществения ред и по-стриктна охранителна дейност в страната. 

„Инцидентът на Околовръстното шосе в София е поразяващ със своята наглост и съзнание за тотално несъобразяване със законите и обществения ред. Разпоредили сме контролна проверка, която трябва да установи спазва ли се закона по отношение на носене и притежаване на огнестрелни оръжия. Втората проверка касае търговците, осъществяващи дейност по закона за частната охранителна дейност. Ще бъде осъществена проверка на всички огнестрелни служебни оръжия, които охранителните фирми притежават“, каза Цацаров след срещата.