„Ливърпул“ искат да привлекат футболист на „Челси“ на „Анфийлд“

2
Добави коментар
valentin.apostolov
valentin.apostolov

Марко Марин

Според британския журналист Сам Мей, който е работил за „Дейли Мейл“, отборът на „Ливърпул“ обмислят да привлекат футболиста на „Челси“ Марко Марин през лятото.

В момента Марин играе под наем в „Трабзонспор“ и се твърди, че е наличен за трансфер след края на сезона на по-ниска цена от очакваното.

Турският клуб има първа опция за закупуването на крилото и „Ливърпул“ ще трябва да предложат по-добра цена, за да го привлекат на „Анфийлд“.

26-годишният германски национал не успя да се наложи в югозападен Лондон, след като беше привлечен от „Вердер Бремен“ през 2012-а година срещу седем милиона паунда.

Марко Марин познава много добре играта, след като игра под наем за „Севиля“, „Фиорентина“ и „Андерлехт“, и е футболист, който може да играе на различни позиции – крило и плеймейкър.

Отборът на „Ливърпул“ се опита да го привлече на „Анфийлд“ по времето на Кени Далглиш, но Марин предпочете да премине в „Челси“ и отказа на „червените“ и „Тотнъм“. Той има два гола и четири асистенции за „Трабзонспор“ през този сезон във всички състезания и турският клуб иска да го запази на „Хюсеин Авни Акер“.

Футболистът призна миналата седмица, че най-вероятно няма да се завърне на „Стамфорд Бридж“, но твърди, че все още може да играе в най-добрите европейски клубове.

Марин сподели: „Трудно е.“

„Трябват ми не само няколко добри мача за „Трабзон“, но и да направя много силен сезон. Човек никога не знае какво може да се случи, но в момента не виждам как може да се случи.“

„Моята кариера започва сега. Аз съм на възраст, която е най-добра за един играч. Натрупах много опит, живях в Лондон, Севиля, Флоренция и Брюксел и научих няколко езика и как се играе в съответните първенства.“

„Миналото лято можеше да напусна в посока Обединените арабски емирства, но искам да се докажа в Европа.“