ОМ (АУМ) – призоваване на демоните или? | Планетарни идеи

2
Добави коментар
Aleff
Aleff

Дали сричката Ом е инвокиране на духове или е невинна мантра? Ом не е ли призоваване на демони? Вашите мнения?

Съзнавам,че тази публикация може да скандализира много от вас, ала това не е идеята. Сайтът „Планетарни идеи“ е предназначен да провокира (в добрият смисъл на думата) човешката мисъл. Да предизвика Хаос за да се роди Редът. Мнозина от вас вече са викнали в този мой замисъл, предполагам.

 

Ом – Демони и Ангели

Според източните религии сричката звук ОМ представлява: ॐ) е сакрална сричка, мантра, в индуизма, будизма, джайнизма, сикхизма. Мантрата Ом според Йога сутра символизира Ишвара.

Кой е Ишвара? Според Йога, Ишвара е върховният Пуруша (Дух), незасегнат от никакви злочестини, действия, плодове на действия или от латентни впечатления за тях. В него е пълното проявление на семето на всезнанието. Необусловен от времето, той е учителят и на най-древните учители. Мистичният звук Ом изразява Ишвара. Йога сутра I:24-27. Чрез предаване на Ишвара (Ишвара пранидхана) се постига самадхи(състояние на свръхсъзнание). Йога сутра II:45. Това описва свободната енциклопедия УикипедиЯ.

От дългогодишната си практика като езотеричен изследовател и окултен наблюдател ще си позволя една кратка дисекция по тази тема. И нека отново си припомним една прекрасна мъдрост от Волтер:

„Не съм съгласен с това, което казваш, но докато съм жив ще защитавам правото ти да го казваш“.

ОМ – ЕДНА ОТ МНОГОТО ГЛЕДНИ ТОЧКИ

В Светото писание, в частност Откровение 22-ра глава, стих 13-ти пише: „Аз съм Алфа и Омега, първият и последният, началото и краят.“

И така под „краят“ се приема Омега – ОМега, тоест Ом се явява край на нещо, развитие, човечество и прочие. Но има продължение на Омега и то е: ОМ-ЕГА(Его).

Според Ерик Бърн считан за автор на Его състоянието (транзакционният анализ) e сбор от поведенчески реакции. Знаем, че без Его човека е обречен на гибел. След като конфигурираме матрицата на Омега се получава ОМЕГО, тоест краят на егото.

 

Как се получава така и защо? След като чрез Ом предизвикваме краят, то не е ли възможно ние да спрем развитието се като човеци и да се превърнем в богове? Да си припомним книгата „Тъй рече Заратустра“ – Свръх човекът. Но за това по-късно в публикацията. Да се върнем на ОМ. Чрез тази сричка начало и край на дадена мантра ние предизвикваме, призоваваме духове, които да ни съдействат за благоденствие. Ала да не забравяме, че всяко инвокиране е опасно. Колкото е вероятно да привлечем добрите ангели, толкова е вероятно на призовем и демоните. Защото все пак ние сме творения на Твореца и не можем да бъдем като него.

ОМ може да го срещнем в много думи като например: ОМерта (отмъщение), содОМ(содомия), кондОМ(средство за възпрепятстване на оплождането) и още, и още. Сред черният списък на демоните се срещат две имена това на Омен и Омницефус (Omnicephus Voodoo, – „пръчка“ на испански) използването на дървени пръчки в подготовката на жертвеници, които също са били наричани „La Nganga“, „Ел caldero“, или „La prenda“).

В следващите редове нека прочетем, какво пише Giacinto Butindaro за

Трансценденталната Медитация

„Трансценденталната Медитация е от дявола, поради следните причини. Първо, защото целта TM е да се реализираме в единение с Брахман, тоест, неговата цел е да се постигне равенство между нас и Божествеността. Свещеното Писание учи, че човекът е просто творение от Бога и той никога не може да стане Бог, или постигане на Божествеността, защото е част от Божието творение. Бог е Творецът, докато човека е същество. Бог е лично благополучие. Отъждествявайки се с Бог ние може да сме наравно с него. Така че човек не трябва да се отъждествява с Бога. Очевидно е, че TM е вредна, защото заблуждава медитиращите да вярват, че са Богове, и тези, които вярват, че са Богове са Божиите врагове, защото те са пълни с гордост.

 

Второ, целта TM е да се предизвика медитиращият да се свърже с демони (това е, за да видите демони, за да говорите с тях, да ги поканим в живота си), които са зли духове, които живеят във въздуха и са готови да притежават човеците. Тези демони са хиндуистки божества като Брахма, Вишну, Шива, Кришна, Сарасвати, която медитиращият се насърчава да се позове чрез повтаряне на мантри. Мантрата е звук символ на една или повече срички, използвани за предизвикване на мистично състояние.

 

Така чрез дадена мантра с Ом медитиращите канят конкретно същество, което всъщност е демон. Затова Ом или Аум не са безсмислени звуци, които могат да доведат до дълбока почивка, като учителите на TM казват на медитиращите да произнасят тези думи, но това са думи отправени към демони, които приканват и обсебват медитиращият.

 

Гуруто призовава, че Нищо не е по-важно от нашата ежедневна трансцедентална медитация, сърцето на йога, които Кришна препоръчва като най-сигурният начин за вечното блаженство. Но тя може да бъде опасна. ТМ е плашеща за непредпазливите медитиращи, да си навличат такива психически преживявания подобни на едно и повече лоши пътувания, изпадайки в транс както при вземането на наркотици.

 

Демоните, описани във Ведите са били известни с тяхната сила да навлязат във владение при някои йоги. Казват, че Кундалини енергия е навита като змия в основата на гръбначния стълб, може да произвежда екстатични преживявания, когато сме отпуснати в дълбока медитация и ако не е правилно контролирана, може доведе до вреди в психически и телесни аспекти“.

Giacinto Butindaro

И така очаквам вашите ИНТЕЛИГЕНТНИ коментари за или против.

Започнах с цитат от Волтер и ще приключа с такъв от него: „Едно от най-важните човешки права е правото да бъдеш крив“.

31 total views, 31 views today

Фейсбук Коментари