ОУ „Никола Парапунов” участва в състезанието Spelling Bee 2016

1
Добави коментар
hansoloff
hansoloff

Камера на Живо от Центъра на Разлог | Ски зона Банско Камери на Живо

ОУ „Никола Парапунов” участва в състезанието Spelling Bee 2016

март 2, 2016

РазлогНовините

Михаела Колчева зае първо място , Илияна Иванова- второ място в училищния кръг на Шестото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee, което се проведе на 29.02.2016год в ОУ „Никола Парапунов”- гр.Разлог, област Благоевград. И двете ученички се класират за регионалното състезание/ 26 март 2016 г./ в Благоевград. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 23 април в София.

Spelling Bee е състезание, в което участниците спелуват (от англ. spelling), т. е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Над 6500 ученици на възраст до 14 години се състезаваха в 274 училища в страната от 27 февруари до 2 март 2016 г. Участниците се подготвяха по предварително изготвен списък от 500 думи още от началото на месец декември.

Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. В България то се провежда за първи път през 2011 г. по идея на доброволци от Корпус на мира. Победител в миналогодишното състезание е тринадесетгодишният Теодор Енчев от ОУ „Димитър Благоев“, гр. Велико Търново.

Състезанието се организира от Фондация „Корпус за образование и развитие-КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ и под патронажа на Министерството на образованието и науката.

Развитието на състезанието може да следите на www.spellingbee-bg.com и на страницата във Facebook https://www.facebook.com/pages/Bulgarian-National-English-Spelling-Bee/130534310346449?ref=hl.

(21)