Стъпки към успеха

17
Добави коментар
sa6eto
sa6eto

Никой не може да те обиди или нарани без твое разрешение. Едно от златните правила на щастието и успеха е начинът, по който приемаш нещата, които ти се случват. Успешните хора са велики интерпретатори. Хората, които са постигнали величие са развили способност да интерпретират негативни или отслабващи събития като позитивни предизвикателства, които ще им помогнат да израснат и да се изкачат още по-високо по стълбицата на успеха. Няма лоши случки, само такива които ти помагат да се развиеш и закаляват твоя характер, така че да можеш да се извисиш до нови висини. Няма грешки има уроци.

Четенето е идеален начин да си спестиш многогодишен опит като си го набавиш с няколко часа четене. Например повечето биографии рефлектират върху стратегиите и философиите на лидерите и смелите хора. Прочети ги и ги моделирай. Бързото четене ще ти позволи да смелиш голям материал за сравнително малко време.

Двеминутното съзнание е отлично упражнение за развитие на концентрацията. Просто се загледай в малката стрелка на ръчния часовник за две минути без да мислиш за нищо друго през това време. В началото мислите ти ще се лутат, но след 21 дни упражнения, съзнанието ти няма да се колебае в рутината. Едно от най-добрите качества, които може да развие човек, за да си осигури успех, е да се концентрира за дълъг период от време. Научете се да се концентрирате и за вас повече няма да има трудни неща.