Как да си направите НАЙ-БЪРЗИТЕ и супер вкусни банички? ВИЖТЕ ТУК!

1
Добави коментар

Баничката със сирене е една от най-класическите типично български храни. Тя има десетки разновидности, но е факт, че баничките, които се правят с току-що наточени, домашни кори стават най-вкусни. За съжаление, обаче, много домакини предпочитат да си купят готови кори за баница, вместо да си ги направят, защото е много по-бързо, лесно и удобно. Но вкусът не е същият.. 

Advertisement:

Advertisement:

Днес, благодарение на колегите от bgkef.com, ще Ви разкрием как да си направите супер бързи и вкусни банички със сирене и бутер тесто. А във видеото по-долу можете да видите и една малко по-необикновена рецепта за банички на тиган. И двата варианта стават изключително вкусни и не са никак сложни. 

За баничките с бутер тесто са Ви необходими само 1 пакет бутер тесто, 250 гр. сирене и 2-3 яйца. 

Тестото се размразява и реже на квадрати или триъгълници. Яйцата се разбиват леко и към тях се добавя сиренето. Добре разбърканата плънка се разпределя по всички парчета, а след това краищата на тестото се притискат леко с вилица, за да не се разтворят при печенето. По желание можете да намажете всяка баничка отгоре с масло или жълтък, а след това се пекат около 20 минути на 180 градуса. 

Стават уникално вкусни, пък и са бързи..

А как да си направите банички на тиган, можете да видите във видеото тук!