Най-малко 47 убити при атентат с кола бомба южно от Багдад

2
Добави коментар
stuklen
stuklen

Кола бомба е избухнала на претъпкан контролно-пропускателен пункт в град Хила, който се намира южно от иракската столица Багдад, при което са загинали…

Кола бомба е избухнала на претъпкан контролно-пропускателен пункт в град Хила, който се намира южно от иракската столица Багдад, при което са загинали най-малко 47 души, съобщават полицейски и медицински източници, цитирани от световните осведомителни агенции.

Снимки, публикувани в социалните мрежи, показват огромно разрушение около КПП-то, което се намира в северната част на Хила, където автомобилите обикновено са броня до броня в това време на деня, наредени на опашка, за да бъдат проверени от силите за сигурност.

Сред загиналите има 39 цивилни.

Терористите от ДАЕШ („Ислямска държава“), които извършват почти всички подобни нападения, нямат фиксирани позиции южно от Багдад, откакто силите за сигурност и техни съюзнически паравоенни формирования започнаха контранастъпление срещу екстремистите в края на 2014 г.

През март 2014 г. самоубийствен бомбен атентат на КПП в покрайнините на Хила, който се намира на 80 км южно от Багдад, уби 50 души и рани повече от 150.

 

Източник: www.cross.bg

Ако материала Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Тагове бомба | Багдад | Хила

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!