Масло от черен кимион срещу безсъние, главоболие и световъртеж

1
Добави коментар
teokostov
teokostov

За маслото от черен кимион се споменава още в Стария завет, дори е описан начина за добиване на масло от него.

Трябва да отбележим, че черният кимион няма нищо общо с познатия ни кимион. Черният кимион е растение, идващо от Азия. Използвано е още от древните египтяни. Според писания и легенди от тогава маслото от черен кимион може да излекува всичко, с изключение на смъртта. Маслото от черен кимион е наричано още „Черното злато на фараоните“.

Какво съдържа маслото от черен кимион на Здравница?

Уникалната комбинация в натуралното масло от над 100 активни компонента и около 50 естествени катализатори за биосинтеза на клетките има силата да регулира имунната функция и да поддържа доброто здраве на човека още от ранна възраст. Съдържа 15 аминокиселини (включително 8 от 9-те незаменими), омега 6 и 9, витамини A, B1, B2, В6 и C, каротен, ниацин, фолацин, както и калий, калций, фосфор, магнезий, натрий, желязо, манган, селен, мед, и цинк. Има високо съдържание на гама-линоленова киселина (основна мастна киселина за поддържане на здрава кожа), олеинова, линоленова и палмитинова киселина.

От 1964 година до сега има поне 458 публикувани научни изследвания, засягащи черното семе, според данни на GreenMedInfo.com. Резултатите от тези изследвания потвърждават това, което източната медицина и южноафриканските култури знаят от векове. Отново според същата страница, растението има следните невероятни свойства: болкоуспокояващи, антибактериални, противовъзпалителни, противоязвени, антихолинергични, противогъбични, антихипертензивни, антиоксидантни, спазмолитични, антивурисни, хипотонични, антидиабетични и много други!

Масло от черен кимион при нервни неразположения, стрес или безсъние

Към една чаша горещ чай (маточина, мента, глог или мащерка) се добавя 1 ч.л. масло от черен кимион на Здравница.

Продължителността на прием е до изчезване на неразположението.

Масло от черен кимион при главоболие, мигрена или световъртеж

1 ч.л. масло от черен кимион на Здравница се задържа под езика в продължение на 2-4 мин. Може да повтаряте процедурата сутрин и вечер. Да не се превишава указаната доза!

Продължителността на прием е до изчезване на неразположението.