Вижте кои са 10-те признака, че сте умен човек!

1
Добави коментар

Advertisement:

Advertisement:

Умният човек знае ясно каква е целта му. Той има реална преценка на поставените си цели, знае какво иска и го постига. Освен това умният човек има изрядна външност. Това е така, именно защото е чувал по-горе споменатата поговорка и е пределно наясно, че ако изглежда неугледно никой няма да го вземе на сериозно.

Умният човек също така редовно посещава стоматолога си и поддържа зъбите си в идеален вид. Има умението да слуша събеседника си, с когото водят диалог и не се опитва да го надприказва. Първо умело изслушва думите му, а след това изказва позицията си. А да не пропуснем да отбележим и, че умният човек има добра памет, която в много от случите му е от полза. Умее да премисля добре нещата и често си поема дълбоко дъх, тъй като това кара мозъка да се отпусне и действа успокояващо. 

Езикът на тялото също говори много за човека. Именно за това пригърбените хора изглеждат по-лениви, отпуснати и глупави. Широкият мироглед също е една от характерните черти на умните хора. А също така и използването на двойни отрицания и аргументи, които са предварително проверени. А най-характерното за умните хора е, че те никога не използват грозни думи и епитети, не използват жаргони и имат елегантен изказ, разкриват колегите от lifebg.net.