Ето защо е добре да се къпем с хладка вода!

2
Добави коментар

Advertisement:

Advertisement:

Според направени нови изследвания, тялото се отпуска най-добре след душ с хладка вода, но в никакъв случай с ледено студена. Освен това, специалистите са установили, че кожата и гърдите се стягат много по-добре и изглеждат много по-добре след продължително къпане с хладка вода. А освен това тази „душ терапия“ влияе много добре и на вътрешните органи.

Причината хладките душове да са по-полезни от тези с топла вода е, че хладката вода стимулира циркулацията на кръвта, което пък, от своя страна, предпазва от разширени вени и високо кръвно налягане. С хладките душове, обаче трябва да внимават хората, които имат проблеми със сърцето, защото рязката смяна на температурата на водата може да предизвика спиране на сърцето за части от секундата, а това за болните от сърце хора може да бъде фатално.

За лечебното действие на студените душове се знае още от едно време. Не случайно възрастните хора винаги съветват младите да каляват децата си още от малки именно с такава терапия- редуване на топла и хладка, към студена, вода. Причината да се прави това е, че по този начин организмът става много по-устойчив на вируси, тъй като не се влияе от температурните амплитуди.

А освен това, душовете с хладка вода имат свойството и да освобождават мозъка от депресивните мисли, които ни докарват различни депресии. Така, че, когато изпаднете в такъв период си взимайте по-често хладък душ, съветват колегите от Razkritia.com.