6-годишно момиченце от Велико Търново се нуждае от нашата помощ! Да помогнем на детето да живее!

2
Добави коментар

Advertisement:

Advertisement:

Кошмарът за малката Йоана и всички нейни близки започва преди 1 година. Тогава детето започва да повръща често, получава жестоки болки в корема и прави кризи. Веднага е била откарана на лекар във Велико Търново, а след като там не им казали нищо конкретно, освен че Йоана е разглезена и да ѝ вземат котка, за да я успокоява, близките решават да търсят други мнения в Шумен и София, защото кризите на детето продължили. Самата Нина споделя, че най-големият кошмар е бил чакането, докато се постави диагнозата, но в крайна сметка тукашните медици така ѝ не разбрали какво всъщност му има на детето.

Първо поставили диагноза язва, след това гастрит, нервен стомах, а накрая посъветвали родителите да заведат Йоана на психолог. Но никой не се сетил, че болките в корема и повръщането са симптоми на тумор в мозъка. 

След консултация с ирисолог в Търново, семейството отишло в столична клиника, където Йоана получила криза още в кабинета. Правят ѝ се пълни изследвания и се установява, че има злокачествен тумор в мозъка. Родителите се свързват с организация, която проучва възможните клиники за лечение на Йоана и така на 16 януари детето заминава за Истанбул, където още същия ден претърпява операция. А малко след това претърпява втора, с която специалистите отстраняват голяма част от злокачественото образование в мозъка ѝ. За да се продължи лечението, обаче са необходими пари, които семейството вече няма как да намери, след като от близки и приятели са събрали над 80 хиляди лева, за да платят престоя и операциите на Йоана. 

Сега са необходими още 38 хиляди лева, с които да се покрият 33 процедури по лъчетерапия и 6 вливания като подготовка за химиотерапия. Зам.-председателя на Общински съвет във Велико Търново е призовала колегите си да подкрепят Йоана, като отделят част от месечното си възнаграждение, предават колегите от dariknews.bg. Освен това в редакцията на Дарик радио лелята на Йоана е оставила телефона си, ако някой иска да помогне-062 601 801.  Дарителска кутия, пък, има поставена в заведението пред сградата на Община Велико Търново. 

Това дете заслужава да живее! Сумата не е непосилна, ако всеки от нас дари само едно левче! Та тя е само дете на 6 годинки.. Нека помогнем!