Изкуството от млечен шоколад

1
Добави коментар
reverie
reverie

Saturday, January 30th, 2016,
by
Dustelina

Има няколко думи, които предизвикват само с произнасянето си реакцията на цялото ни тяло. Такава дума например е “лимон”. Спомене ли някой лимон, дори без да го видим с очите си, можем да го усетим на вкус или помиришем, устата ни мигновено се изпълва със слюнка, преглъщаме и сме готови да направим кисела гримаса.

Друга толкова силна е дума като шоколад. Произнасянето й ни кара да усетим аромата му – специфичен, наситен, благ. Но когато чуем млечен шоколад, то тогава към уханието, което мнимо усещаме, добавяме в съзнанието си и картина на разтопено, сладко изкушение. Готови сме да го усетим с небцето си и дори примляскваме блажено. Този път изражението на лицето ни е отпуснато, изразява задоволство.

За мнозина млечният шоколад е религия, която са готови да изповядват ежедневно, но и да разпространяват учението и сред околните. Познавайки такива хора, си мисля, че за тях чистият Рай е направен от шоколад във всякаква форма – достъпен, качествен и ощастливяващ.

Тъкмо щастието е една от причините да харесваме толкова много шоколада. Самият му вид води до положителни реакции. Всъщност интересното при него е, че независимо как се сервира, емоциите към него са винаги силни. Нещо повече – колкото по-небрежно е предложен за консумация, толкова по-достъпен изглежда и толкова по-щастлив прави лакомника.

Изкуство е обаче да сътвориш двойна доза радост за любимите хора. Да оформиш шоколада като подарък за празника изисква въображение и някой да ти покаже тънкостта как точно да постигнеш най-добър резултат. Шоколадови цветя се правят лесно, ако сте наблюдавали поне веднъж тяхната изработка. За първи път направих такива като използвах шоколад на Nestle, водена от чистия вкус, предпочитаната от мен консистенция и качеството. Разтопих на водна баня два млечни шоколада.

Започнах да работя цветята, когато моят разтопен Nestle млечен шоколад заприлича на пластелин, с който можех да си играя между пръстите, а това стана като добавих кулинарна глюкоза, след като махнах разтопения шоколад от котлона и продължих да бъркам енергично с шпатула. Като цяло съотношението е към 150-180 мл глюкозен сироп за 400-450 г шоколад. Добре разбърканата смес прехвърлих върху фолио, загърнах и оставих да преседи до следващия ден.

За да оформите цветя, можете да използвате въображението си, но ви трябват и сръчни пръсти. Маргаритки стават лесно – плоско топче по средата и добавяте всяко листо по отделно. Изкусно изглеждат розите. За да не се обяснявам в хиляди редове точно как да ги направите – вижте това видео. Декораторката използва пластичен шоколад, който вече ви казах как съм правила от Nestle шоколад. За останалото – гледайте, учете се и тренирайте у дома

Google+ Comments

декоратор, изкуство, как да си направим, млечен шоколад, Нестле шоколад, пластичен шоколад, рози от шоколад, цветя, шоколад,
Истории
RSS 2.0

leave a response here |

Trackback