Тирамису

1
Добави коментар

Тирамису

Здравейте, приятели!

Днес споделям с вас една рецепта, която наскоро се престраших да направя… и определено влиза в редовните десерти. Въпреки, че не е с оригиналните продукти, определено не отстъпва на вкус 🙂 Ето я и нея, рецепта за Тирамису:

Необходими продукти:

3 пакета бишкоти (използвам български, защото най-много ги харесвам. Вие, ако искате, можете да ползвате „Савоярди“, оригиналните за този десерт); 500 г. маскарпоне; 4 яйца; 1 ч.ч. кристална захар; 400 мл. силно кафе; 4 с.л. ром/коняк; 2 ванилии; какао за поръсване.

Начин на приготвяне:

Разделете белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците на сняг с щипка сол и ванилия, а жълтъците миксирайте със захарта до побеляване и прибавете втората ванилия. Тук е моментът да сготвим жълтъците на водна баня: затоплете вода в тенджера и поставете в нея (леко допираща се) купата с жълтъците. Бъркайте постоянно, докато сместа се сгъсти. След като това стане факт, извадете я и оставете да се поохлади. Разбийте маскарпонето до гладък крем. След това сварете кафето. Прибавете към него алкохола.

Смесете белтъците с жълтъците и маскарпонето. Намажете с получения крем дъното на тавичка. Наредете половината бишкоти, като всяка една потапяте бързо в кафето. Разстелете върху получения блат половината от сместа. Наредете останалите бишкоти като втори блат, отново потапяйки ги в кафето и изсипете останалия крем отгоре. Загладете и приберете в хладилника за 1-2 часа да се стегне. Поръсете обилно с натурално какао, по желание можете да добавите и настърган шоколад. Сервирайте с въображение 🙂

Това беше моето лесно и супер вкусно предложение! Дано ви харесва! 🙂

Ако ви харесват нашите кулинарни идеи, щракнете бутона LIKE/ХАРЕСВА МИ в нашата FaceBook страница Вилица и лъжица / Fork and Spoon. Така ще можете по-бързо и лесно да готвите с нас! 🙂

Доскоро готвене!

Големият черпак в голямата кухня – Сиска 🙂

Like this:

Like Зареждане…

Related