МЪРЗЕЛИВКИ за мезе

1
Добави коментар

МЪРЗЕЛИВКИ за мезе

Здравейте, фенове на бързите рецепти! Аз съм Миро – Малкият черпак в голямата кухня! 😀

И като такъв, често се заемам със завъртането на всевъзможни манджи, които се правят за нула време… и са толкова вкусни, че пак за нула време се изяждат. Настоящото предложение идва директно от сцената на голямата кухня на мама Ники. Днес с нея запретнахме ръкави и сътворихме няколко неща. Най-бързото от тях е:

МЪРЗЕЛИВКИ за мезе

Тези тестяни дреболии наподобяват до болка познатите ви ДОБРУДЖАНКИ и МЪРЗЕЛИВКИ, които публикувах преди известно време. Тук, обаче, има и нещо като мръвка 😀

По темата: списъкът с необходими продукти за нашите мързеливки е следният:

1 ч.ч. КИСЕЛО МЛЯКО; 1 ч.л. СОДА БИКАРБОНАТ; 1/2 ч.ч. ОЛИО; 2 ч.ч. БРАШНО (може и малко повече); 150 г. натрошено (настъргано) СИРЕНЕ; 150 г. някакъв КОЛБАС; СОЛ; ЧУБРИЦА.

Така-а-а-а-а-а-а, нека преминем към начина на приготвяне. Това, което следва да направим, е да угасим содата в кисело мляко. След като това се случи, прибавяме и останалите продукти – олиото, брашното (2 ч.ч. беше достатъчно. Понякога се налага и повече, за да се получи по-хубаво тесто), сиренето и нарязания на дребно колбас. Посоляваме. Бъркаме с лъжица, докато добре се миксират всички съставки. Крайният резултат е хубаво, леко лепкаво тесто. След това оформяме нашите мързеливки върху хартия за печене или добре намаслена тава. Големината и формата са по вътрешни убеждения на готвача. 😀 Отгоре поръсваме с чубрица. Нашите изглеждат така:

А, след като прекарат за 20-30 минути в загрята до 180 градуса фурна, се получават тези прекрасни солени питчици:

Е, да ви е вкусно! Надявам се и вие да ги изпробвате, ако вече не сте, всъщност! 🙂

Ако ви харесват нашите кулинарни идеи, щракнете бутона LIKE/ХАРЕСВА МИ в нашата FaceBook страница Вилица и лъжица / Fork and Spoon. Така, ще можете по-бързо и лесно да готвите с нас! 🙂

Доскоро готвене!

Малкият черпак в голямата кухня – Миро  🙂 В това число и неговата майка – Ники! 🙂

Like this:

Like Зареждане…

Related