Жени Живкова ще е специален гост на втората вечер на Sofia Fashion Week 2016

2
Добави коментар
Fashion.bg
Fashion.bg

Жени Живкова ще е специален гост на втората вечер на Sofia Fashion Week 2016

Силвия Тодорова

Организаторите на Sofia Fashion Week 2016разкриват кои са новите дизайнери и модни къщи, които ще вземат участие в грандиозното модно събитие.

 

Дизайнерката Жени Живкова, неколкократен носител на „Златна игла“ на Академията за мода, ще е специален гост и ще открие втората вечер – 23 март, която е посветена на българските дизайнери, модни къщи и марки.

Нели Колева – носителка на множество награди и отличия за мода и една от първите български дизайнерки, показвани по Fashion TV, също ще представи своя колекция.

Сред утвърдените български дизайнери, които ще покажат свои колекции са също Мариела Гемишева и Николай Божилов, които също са сред носителите на най-престижната награда за мода в България „Златна игла“.

Отново ще видим смелата, нестандартна и провокативна мъжка мода на „Агресор“ с дизайнер Марияна Папаличева. Nikole Collection с дизайнер Николета Радукова, която работи както на българския, така и на международния пазар, ще покаже мода в спортно-елегантен стил, подходяща за ежедневието и за парти вечери.

Valenino, Ermanno Scervino и дизайнерката Нина Ноштдал ще са специални гости на последната гала вечер, като Нина Ноштдал ще пристигне в България с голяма английска телевизия специално за Sofia Fashion Week 2016. В последната вечер на 26-ти март L’Oreal ще направят и своето Hair Style шоу, представено на последната седмица на модата в Париж.

При световните брандове за първи път на SFW 2016 ще видим – VILEBRIQUIN с ексклузивна колекция бански за лято 2016. Верни на своя небрежен чар, те ще пренесат на модния подиум дух на елегантност и фантазия.

Луксозно дамско бельо My Lingerie by Provoke също ще бъде представено със специална колекция на SFW 2016. Те предлагат както бельо, така също бански и аксесоари на водещи световни компании за всички моменти и настроения: забавни и секси, стилни и елегантни или комфортни и свободолюбиви!

Ексклузивна детска колекция ще представят BapaKids, които избират най-красивото, интересното и креативното, за да зарадват и провокират таланта на всеки малък естет, творец и мечтател. Детска мода ще покаже и българската марка за бутикови детски дрехи Princeska с главен дизайнер Диана Найденова в екип с дъщеря й Ани.

Концепцията за вечерта на младите дизайнери е на проф. Любомир Стойков, който е селектирал и студенти по моден дизайн, които ще покажат свои дизайнерски творенния в третата вечер на престижната модна сцена на Sofia Fashion Week 2016. Подкрепата за млади дизайнери е социалната мисия на мащабното модно събитие и на сцената ще бъдат показани колекции от четирите университета: Национална художествена академия, Нов Български Университет, Югозападен университет „Неофит Рилски“ – Благоевград и Варненски свободен университет „Черноризец Храбър“.

Съвсем скоро организаторите ще разкрият и програмата на грандиозния моден форум по вечери, а участниците може да следите в официалния сайт на събитието: www.sofiafashionweek.com

Снимки: 1-5. Модели на „Валентино“. 6-10. Модели на Ermanno Scervino. 11-15. Модели на Нина Ноштдал. 16-20. Модели на модна къща „Жени стил“ с дизайнер Евгения Живкова. Фото: © Иван Йорданов