Броят на жертвите на атентатите в Кот д‘Ивоар достигна 22 души

4
Добави коментар
stuklen
stuklen

По последни данни броят на загиналите при атентатите в Кот д’Ивоар достигна 22 души, сред които и чуждестранни граждани, съобщава германският телевиз…

По последни данни броят на загиналите при атентатите в Кот д’Ивоар достигна 22 души, сред които и чуждестранни граждани, съобщава германският телевизионен канал ZDF. Министърът на вътрешните работи на африканската държава Кот д‘Ивоар Ахмед Бакайоко потвърди, че сред жертвите на нападенията срещу три хотела има германски граждани. Външнополитическото ведомство в Берлин обаче към момента не може да потвърди броя им, но увери, че дипломатическото представителство на страната е в непрекъснат контакт с местните власти.

Вчера неизвестни лица откриха стрелба в курортния град Гран Басам в Кот Д’Ивоар.Според очевидци, нападателите са крещели „Аллах Акбар“, след което са открили огън. Все още не е потвърдено, че стрелбата е свързана с терористичен акт. По неофициална информация, целта на нападението е била делегация на САЩ, в чиито редици е бил и самият посланик.

 

 

 

Източник: www.cross.bg

Ако материала Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Тагове граждани | атентатите | Ивоар

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!