10 начина за детокс на тялото чрез движение и алтернативни методи

7
Добави коментар
veleva
veleva

Начало » Статии » Здраве » 10 начина за детокс на тялото чрез движение и алтернативни методи 10 начина за детокс на тялото чрез движение и алтернативни методи Tweet

Пролетта е един от най-подходящите сезони за пречистване на организма от натрупалите се в него токсини. За да бъде детоксикацията нестресираща и ефективна за тялото ви, препоръчваме:

да изберете хранителен режим за пречистване, съобразен с индивидуалното ви здравословно състояние; да включите ежедневни двигателни активности, както и други разнообразни методи за детоксикация, чрез които ще съдействате на тялото си да засили процеса на детоксикация и ефективно да изхвърли токсините.

Екипът на Лечебен център Vita Rama Ви препоръчва няколко достъпни и лесни начина, чрез които можете да подпомогнете работата на кръвоносната и лимфната система, както и на някои органи като: бъбреци (урина), чревен тракт (изпражнения), кожа (пот), бели дробове (въглероден диоксит):

Правете физически упражнения по 30 минути всеки ден

Ежедневните физически упражнения са много важни. Редовната физическа активност подпомага тялото да се детоксикира естествено. Правете най-малко 30 мин. на ден упражнения и стречинг. Те ще подобрят кръвообращението в тялото и така ще изгорите ненужните мастни запаси, като по този начин ще премахнете токсините, които се съхраняват в мастните клетки и ще ги изхвърлите чрез потта.

Ежедневно отделяйте време за джогинг или крос

Бавното ритмично бягане съдейства значително за премахването на токсините от организма. По време на джогинг кръвният поток в бъбреците и черния дроб е в своя максимум, функцията на бъбреците се засилва, а уринирането зачестява, като по този начин токсините излизат от тялото. Изследванията на урината след джогинг винаги показват високи нива на токсични метали. Сутрешният крос освежава и избистря ума.

Практикувайте аеробика

Аеробните упражнения ще дадат възможност на мускулите в тялото ви да се движат. Чрез тях ще укрепне сърдечно-съдовата система, което е от жизненоважно значение за детоксикацията. Не прекалявайте с аеробните упражнения. Спрете, когато почувствате дискомфорт.

Практикувайте йога

Йога практиките са отличен начин да се справите с натрупаните токсините. Асаните повишават циркулацията на кръв в тялото, масажират вътрешните органи и подобряват работата на жлезите, като така премахват токсините от тялото.

Дихателните техники в йога подобряват обмяната на газове в тялото и помагат за отделянето на въглероден диоксид и токсични газове, като в същото време снабдяват тялото с кислород, който пречиства кръвта.

Плувайте

Плуването повишава циркулацията на кръв в тялото и стимулира работата на отделителната система. Плуването в морето е много ценен метод за детокс, заради силната йонизация на въздуха над морската вода, която спомага за абсорбирането на кислород и отделянето на въглероден диоксит.

Карайте колело

Карането на колело подсилва циркулацията на лимфната система и намалява напрежението в тялото. Тъй като при карането на колело кръвотока в тялото се засилва, то се загрява и по този начин много токсини се изхвърлят чрез потта, която се отделя. Хората, който редовно карат колело, имат значително по-малко токсини в тялото си.

Техника с контрастни душове

Тази техника се изпълнява като се сменя температурата на водата, с която се къпете. Първо пуснете топлата вода за 2-3 минути, след което студената вода за 1 минута. Повторете 3-4 пъти. Смяната на температурата повишава циркулацията и движението на лимфата, като така подпомага детокса. Тази техника не се препоръчва за бременни жени, хора с астма, диабет и сърдечно-съдови заболявания.

Сауна

Изпотяването е един от най-ефикасните методи за детоксикация и няма по-добро място този процес да се стимулира от сауната. Изследвания показват, че многократното изпотяване в сауна може да подпомогне детоксикацията на тялото от токсични агенти, които постоянно се натрупват в него като: млечна киселина, натриева и пикочна киселина. Токсините съхранявани в подкожната мастна тъкан се отделят чрез потта. Токсини, които се съхраняват при по-дълбоки нива на тъканта в тялото се движат нагоре, за да бъдат освободени чрез потта. По време на сауна притокът на кръв и кислород се повишават. Повишените нива на кислород могат да помогнат за премахването на токсични вещества от кръвта.

Изберете подходящо място и условия за детоксикация

Препоръчваме ви, при възможност, за периода на детоксикация да планирате отпуск на спокойно място с чиста природа и подходящи условия за провеждането й. Тъй като по време на детокс тялото отделя много токсини, е възможно да се чувствате уморени и без енергия, замаяни, с главоболие, както и да се проявят и други неприятни странични ефекти. Затова е добре, по време на детокс да си почивате. Възстановяването след пречистване на организма е комбинация от почивка и правилно лечебно хранене.

Ако желаете да съчетаете детоксикацията на вашето тяло с приятна почивка на тихо и спокойно място? Вижте нашата Здравословна програмта „Детокс“ !

Намалете стреса като се фокусирате върху положителните неща

Задържането на негативни мисли и чувства също може да бъде токсично. Затова е важно да имате положителна нагласа и мислене, да изпитвате радост и удовлетвореност от собственото си справяне с предизвикателството Детокс.

Още интересни статии по темата Детокс:

Tweet