Най-често срещаните пролетни алергии

3
Добави коментар

Макар и да се наслаждавате на по-топлото време през пролетта, със сигурност няма да се зарадвате на алергиите, които идват с този сезон. Ако разберете кои са източниците на досадните пролетни алергии, това ще ви помогне да намалите излагането си на алергени.

 

Много хора гледат на пролетта като възможност за ново начало. Но с топлия полъх идват и полените и плесените. Ако страдате от сезонни алергии, най-вероятно ги усещате при всяко вдишване. Алергените карат имунната система на организма да реагира прекалено силно, което предизвиква симптоми, като кихане, запушен нос, сърбеж.

 

През пролетта най-много се разпространяват полени от дърветата. Лятото носи повече  полени от тревите, а алергията от амброзия обикновено е в своя пик през есента.

 

 

Мухълът, който се счита за целогодишен причинител на алергии, също може да предизвика доста неудобства през пролетта. Той се развива най-често, когато влажните и дъждовни дни са последвани от топло време.

 

Пролетни алергии: дървесен прашец

 

Дърветата причиняват алергии, защото произвеждат микроскопични клетки, които са леки и сухи, и могат да се разнасят далеч от вятъра.