Уникални трикове за почистване

2
Добави коментар

Как лесно и бързо можем да се справим с някои упорити петна.

Отстранете винените мушици 

Винените мушици могат да бъдат доста неприятни. Има лесен начин  да ги премахнете. Преди да го приложите трябва да намерите причината да се появят – много често това може да е забравен плод или зеленчук. За да отстраните мушиците налейте малко ябълков оцет в малак чашка, добавете няколко капки препарат за чинии и разбъркайте добре. След което просто го поставете в близост до мушиците и скоро те ще изчезнат.

Премахнете неприятната миризма от печката или хладилника

За да  отстраните неприятната миризма поставете в малка чинийка няколко лъжички сода бикарбонат или оцет. Оставете за известно време. Оцета и содата ще абсорбират миризмата. След тази процедура може да сложите малка чашка свежо мляно кафе.

Упоритият перманентен маркер

Безсъмнено  перманентен маркер е едно от нещата, които най-много плаши всяка домакиня. Не се тревожете – да, наистина е труден за чистене, но не и  невъзможен.

За да почистите маркер от дрехи, тяло и почти всичко използвайте антибактериален разтвор за ръце. За да го премахнете от боядисани стени използвайте паста за зъби или със лак за коса ( не забравяйте да внимавате и да не търкате силно, тъй като има възможност боята да падне) Бял оцет ще помогне за отстраняването на маркер от килим, печка, миялна машина, и др. Намокрете обилно с оцет, след което попийте с хавлиена кърпа. Перманентен маркер от дървени шкафове и врати – със спирт.

Ефикасен разтвор за почистване

Понякога скъпите препарати не гарантират най-добро качество. Съществуват и лесни, прости, но ефикасни рецепти за почистване. Направете си сами разтвор за почистване в домашни условия.  Обелки от цитрус (лимон, портокал или др.) в 1л бял оцет. Оставете да престои така около седмица- две.  След това, прецедете  и разредете сместа в съотношение 1:1. Разтвора има приятна миризма, а благодарение на белия оцет във вашия дом ще бъде по-чи100.