Вижте 5-те предмета, които ни разболяват

5
Добави коментар
stuklen
stuklen

Предмети, които традиционно смятаме за чисти, всъщност се оказват пълни със замърсявания.Тези привидно чисти неща се оказват прекрасна среда за …

Предмети, които традиционно смятаме за чисти, всъщност се оказват пълни със замърсявания. Тези привидно чисти неща се оказват прекрасна среда за развитие всякакви болестотворни микроби и бактерии. Вижте 5-те най-мръсни предмета, които използваме в  бита си.

1. Чистото пране Чистото пране се оказва много не толкова свежо и чисто, каквото е традиционното схващане. Това е показало едно ново изследване на д-р Чарлс Герба, професор по микробиология в Университета на Аризона. Учените установили, че например, само в изпраното бельо има над 100 милиона микроби. Оказва се, че пералната машина е прекрасно място за развитие на бактерии като ешерихия коли. Веднъж попаднала в пералнята, тя открива идеална среда за развитието си, а от барабана на машината бактерията безпроблемно преминава в дрехите. Така се замърсява цялото пране.

Съвет: За да стерилизате пералната машина е подходящо поне веднъж месечно да я пускате на празен ход с белина и на максимална температура.

2. Кората на лимона Лимоните имат безброй полезни свойства. Но порестата структура на кората му е подходяща среда за развитие на бактерии. В около 70 % от площта й се съдържат болестотворни микроби, според резултати от проучване на Нюйоркският университет. Изследователите установили наличие на различни бактерии и дори останки от човешки фекалии по кората на плода. Това е валидно и за останалите цитруси.

Съвет: За да отстраните невидимата заплаха от плодовете е добре преди консумация да ги измиете с топла вода и сапун, препоръчват експерти.

3. Предното стъкло на колата   Колкото и невероятно да звучи предното стъкло на колата е опасно за здравето. Изследователи от университета в Аризона са установили, че в резервоара на течноста за чистачки има високи нива Легионела. Тази бактерия, ако попадне в белия дроб на човек, може да предизвика тежка пневмония.

Съвет: За да се предотврати развитието й е добре да се използва течност за чистачки, която е на спиртна основа.

4.Новите дрехи Освен неотразим външен вид, новият тоалет може да ви докара акне. До този извод стигнал д-р Филип Тиерно, директор на института по микробиология и имунология в Нюйоркския университет. Той тествал наскоро закупени нови дрехи от магазините, а резултатите били поразителни. Д-р Тиерно открил доказателства за наличие на много бактерии, който предизвикват проблеми по кожата. Резултатите сочат  и още наличие на следи от кожна флора, изпражнения и дихателни секрети.

Съвет: За да избегнете проблеми след пазаруване винаги мийте ръцете си с топла вода и сапун. А новите дрехи задължително перете преди преди да облечете.

5. Таблото на автомобила Неочаквано но таблото на автомобила се оказва вторият най-мръсен  предмет след клавиатурата на компютъра. Това се дължи на отоплението с климатик. Филтърът му е една прекрасна среда за развитие на всякакви микроорганизми. Влажната и топла среда го превръщат в чудесна система за развитие на спори, бактерии и гъбички. Когато пуснете климатика на колата, въздушната струя разпръсква букета от бактерии из целия атомобил. Най- много те полепват по таблото, защото тук въздушната струя е най-силна. Веднъж разположили се по таблото микробите лесно полепват по ръцете и попадат в тялото на човек.

Съвет:  За да ограничите разпространението на микроорганизми веднъж седмично бършете таблото на колата с дезинфектант.

Ако материала Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Тагове здраве | лимон | бактерии | дреги

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!