ГЕРБ поиска уволнение на всички хора на Радан Кънев и ДСБ

8
Добави коментар
boleyn
boleyn

Депутатите на ГЕРБ привикаха премиера с декларация, за да обясни докога кадри на ДСБ ще продължават да са във властта

ГЕРБ поиска всички хора във властта, които са посочени от ДСБ и лидера ѝ Радан Кънев, да бъдат оттеглени. 

Депутатите от ГЕРБ Цвета Караянчева и Александър Ненков изчетоха остра декларация в Народното събрание, с която настояха премиерът и лидер на партията Бойко Борисов да поиска оставката на всички кадри във властта, назначени с препоръката на Радан Кънев, докато той все още бе част от управляващата коалиция.

От ГЕРБ настояват премиерът Бойко Борисов да се яви в парламента и да обясни пред депутатите си „докога щяло да продължава това“.

„Няма да пропуснем и министъра на здравеопазването Петър Москов, който при съставяне на кабинета беше посочен като лично назначение на Радан Кънев. Защото се показва, че ПГ на ГЕРБ носи отговорност и подкрепя министрите на Кънев, който сутрин ги признава за свои, а вечер се отрича от тях“, заяви от парламентарната трибуна Александър Ненков.

„Питаме още Радан Кънев, след като се е обявил за такъв морален стожер и борец срещу корупцията, няма ли най-сетне да поиска оставката на своя министър Николай Ненчев“, допълни той. Ненков припомни още, че на конференцията на ДБС, проведена преди дни, Николай Ненчев сам се припознал като министър на Радан Кънев.

„Искаме като законодателна власт, като парламентарна република, да чуем какво ще ни каже премиерът. След това ще вземем своето решение дали да поискаме оставки на определени лица. На определени места са посочвани хора лично от Радан Кънев и тези хора, след като вече не са в управлението, както заявява самият Кънев и ДСБ, трябва да поемат отговорност и да напуснат облагите и постовете, които заемат“, подкрепи изказването на Ненкова и Цвета Карастоянова.

ГЕРБ поиска още да бъдат проверени всички договори в кантората на Радан Кънев.

Цялата декларация вижте във видеото: