Мирослав Илич и Шабан Шаулич омагьосаха българската публика

1
Добави коментар
vitoshanews
vitoshanews

Мирослав Илич и Шабан Шаулич омагьосаха българската публика

Двете най-големи звезди на балканската музика подлудиха българската си публика. Над 15 000 зрители в столичната зала „Арена Армеец“ пяха и плакаха със сръбските виртуози Мирослав Илич и Шабан Шаулич.

Двамата титани се включиха в благородна кауза в подкрепа на Дома за деца, лишени от родителски грижи в село Доганово. Събраните пари от двата благотворителни концерта (вторият е от 19,00 часа в неделя на същото място) ще отидат за изграждането на парна инсталация в институцията. Първоначалните планове бяха певците да гостуват само за едно шоу, но след светкавичната разпродажба на билетите, организаторът Венцислав Рангелов запази още една дата. Именно на него се дължи страхотната инициатива и перфектната организация.

Рангелов не за първи път организира подобни инициативи. Шефът на третодивизионния Сливнишки герой е в основата и на акциите в подкрепа на семействата на служителите на МВР, загинали при изпълнение на дълга си, които се превърнаха в традиция през последните години.

В благотворителния концерт се включиха още софийски танцов състав, духов оркестър от Цариброд, певицата Ивана Мей и сензацията в последния сезон на популярно шоу за певчески таланти в западната ни съседка Габриела.

Препълнената зала на „4-и километър“ щеше да се пръсне по шевовете от хора, желаещи да подпомогнат благородната кауза за децата от Доганово и в същото време да се докоснат до любимците си Миро и Шабан. Магията завладя аудиторията още с излизането на Илич, който за започна изявата си на сцената с емблематичната „Есенна балада“. „ Добър вечер, България! Добър вечер, София! Ако ви се пее, пейте с мен. Жевели!“, поздрави феновете си големият сърбин.

Последваха хитове като „Божествена жено“, Ние е живот йедна жена“, „Есен 70-е и неке“, и „Зовеш ме на вино, зовеш ме на лом“. При изпълнението на следващата „Лукаста си ти“, Мирослав демонстрира за пореден път естественото си и непринудено поведение. Легендата слезе от сцената и целуна жена от публиката. После представи красивата Габриела от Цариброд, а сам седна …зад барабаните. Талантливото момиче изпя „Кукавица“ на Цеца Величкович, а концертът продължи с поредните импровизации на Илич из цялото му творчество: „Поздрави йе, поздрави“, „Ова ноч“, „Теби“ и „Поломичу чаше из кристале“.

Кулминацията на вечерта настъпи с появата на Шабан Шаулич. Роденият в Шабац култов изпълнител стартира тежко с „Одлазиш, одлазиш“. Дойде и прочувствено изпълнение на любимата на толкова много българи „Шадравани“, последвана от може би най-великата песен в дискографията на певеца „Веруем у любав“. Шабан раздвижи настоението с „Иду дани, майко моя“, „Цвето“, „С намером доджох у велики град“, „Кралице мога сърца“, „Жал“, „Михайло“, „Ти ме вараш най-боле“ и „Гордана“, за да завърши по желание на публиката с „Био съм пиянац“.

Десетки хиляди зрители си тръгнаха щастливи от досега със своите любимци, преизпълнени с добро настроение, носталгия и чувството, че са направили едно добро дело – помогнали са на сираците от Доганово. В залата можеха да се видят хора от всякакви възрасти – от тийнейджъри до такива на средна възраст. Извиха се кръшни хора, видяхме само усмивки и положителни емоции.

Благотворителният концерт се осъществи със съдействието на ФК „Сливнишки герой“, Министерството на културата, Министерството на младежта и спорта, Столична община, застрахователно дружество „Армеец“, Национална спортна база, БГ радио, Дарик радио, БНР, вестниците „Монитор“, Телеграф“, „Меридиан мач“, „България днес“, фирмите „Динакорд“, Стейн Мастърс“, „Дедракс“, „Етап Груп“, хотел „Анел“, „Тикет портал“.

Основният организатор Венци Рангелов благодари на Шаулич и Илич: „Казаха „Идваме”, дори не се поколебаха! Доказаха, че имат големи сърца”. Мирослав и Шабан пък обещаха от своя страна, че ще проследят развитието на каузата и ще посетят дома в Доганово, когато парната инсталация бъде завършена.

В неделя (20 март) от 19,00 ч. е вторият благотворителен концерт в подкрепа на децата от Доганово.

Categories:
Живот