Джордж Клуни пуска лотария в подкрепа на Хилари Клинтън | Temaonline.bg

1
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

ПЪРВИЧНИ ИЗБОРИ
Джордж Клуни пуска лотария в подкрепа на Хилари Клинтън
За участие в нея е достатъчно да се изпрати минимална сума от $5 в подкрепа на кандидатката за президентска номинация от Демократическата партия

22 Март 2016 09:08
0

принтирай

|

текст

Известният американски актьор Джордж Клуни и съпругата му Амал пуснаха в интернет лотария, победителят в която ще може през април да им гостува у дома в Лос Анджелис.Лотарията за набиране на средства за кампанията на Клинтън се разпространява в интернет и социалните мрежи. Участието струва само $5, които трябва да бъдат изпратени чрез SMS на кратък номер 47246 с текст CLOONEY.  

„Просто регистрирайте името си, за да опитате шанса си да ни гостувате. Добрата новина е, че няма аз да готвя“. Така шеговито Клуни приканва хората към участие. Участниците в лотарията могат да изпращат различни суми – от минималната до максималната за такива кампании – €2 700.Наградата за победителите е не само вечеря със семейство Клуни у тях, но и среща с кандидат-президента на САЩ и възможност хората да я поощрят в бъдещата й борба за този пост.

Ако почитателите на Клинтън и семейство Клуни не желаят да оставят съдбата да решава вместо тях, те могат и гарантирано да попаднат на тази вечеря. Актьорът смята да организира  на два пъти подобни мероприятия – на 16 април в дома си и още веднъж – в Сан Франциско.

За покана обаче човек трябва да бръкне по-дълбоко в джоба си – за $33 400 долара. Досега в набирателния фонд за Клинтън – Hillary Victory Fund – са участвали над един млн. американци. 

Клуни подкрепи по подобен начин и кампанията на Обама през  2012, като посрещна гости в своя дом в Холивуд и събра $15 млн. Тогава му гостуваха над 150 VIP приятили – Барбра Стрейзънд, Били Кристъл, Робърт Дауни Джуниър, Тоби Макгауйър, Салма Хайек, Джак Блек.