8 големи идеи за малката баня

11
Добави коментар
avi4ka
avi4ka

11 Септември, 2009 г. – 11:07, Коментари – 0

Чудите се какво да правите с малката си баня, сгушена едва на 9 кв.метра? Очевидно е, че няма да си инсталирате мечтаните двойни мивки и вана! Но всъщност, има редица визуални трикове, които могат да направят малката ви баня да изглежда по-просторна и да бъде по-функционална.

1. Погрижете се осветлението да е добро. Нищо не отваря едно помещение по-бързо, от доброто осветление. Когато банята е малка, вградането на така наречените лунички, може да е най-доброто решение, тъй като те не заемат ценно място по стените или тавана.

2. Купете си малка мивка с шкаф или помислете за мивка с цокъл. Няма причина да се чувствате на тясно със стандартен размер мивка. Днес, те се предлагат в различни размери и форми.

3. Колкото по-голямо огледало, толкова по-добре. Нищо не отваря по-добре банята от голямото огледало. Може да бъде разположено над мивката или би могло да са серия от огледала в различни рамки на различни места в банята.

4. Един от най-добрите начини за рационализиране на пространството е да потърсите вградени възможности за съхранение. Изграждането на ниши в банята е чудесен начин за съхранение на козметика и тоалетни принадлежности, който така няма да нарушават визуалното пространството, като етажерките например.

5. Изберете бледи цветове за стените и ненатрапващи тонове за аксесоари като душ пердета и хавлии. Ярките цветове може да са забавни, но те са склонни да завладеят пространство. Така че, ако искате банята ви да изглежда по-голяма, изберете цветове за аксесоарите, които ще се слеят с тези на плочките, отколкото да им контрастират.

6. Разкрийте колкото можете повече от пространството в банята. Полезен визуален трик е да използвате прозрачно стъкло за душ кабиината, а не матирано. Същото се отнася и за завесата – вместо ярка и цветна, изберете прозрачна.

7. Замислете се за тоалетни и душове за вграждане. Не само, че се спестяват място, но и изглеждат по-естетично.

8. Не забравяйте ъглите. Редица производители на санитария произвеждат ъглови мебели. Именно ъглово-монтираните мивки и тоалетни, са последният ви коз, позволяващ да стегнете банята.