Пелетни котли – Икономичните котли за отопление с биомаса – Терма Експерт Плюс

1
Добави коментар
ivokumchev
ivokumchev

Разгледайте всички котли в нашия сайт. В Терма Експерт Плюс, ще намерите широка гама пелетни котли, но не само. Котлите на биомаса са препоръчваните системи и инсталации, предлагащи ефективно икономично отопление чрез изгаряне на възобновяеми източници на енергия като дървесните пелети – дървесни стърготини, дървесен чипс.

Топлинният комфорт, който създават пелетите, е еквивалентен до този, постигнат при изгарянето на природен газ. Котлите на пелети се ползват лесно, защото пепелния остатък е изключително малко.

Предлагаме котли на пелети от всякакъв клас – от възможно най-ниска цена, до много ефективните автоматизирани пелетни котли с безспорна функционалност. Ние сме официален дистрибутор на Ерато за Пловдив и областта и предлагаме тяхната продуктова гама – Pelletherm, както и пелетни котли Herz, Atmos, Bisolid, Marina. Цялата гама котли обхваща пелетни котли за отопление на еднофамилни и двуфамилни къщи, битови, офисни, индустриални помещения, обществени сгради, стопански обекти и т.н.

Биомаса – Горивото на Бъдещето!

Терминът „Биомаса“ означава органична материя с растителен или животински произход. Биомасата се счита за бъдещ ключов възобновяем ресурс в световен мащаб. За 3/4 от хората, които живеят в развиващите се страни, биомасата е най-важният източник на енергия

Видове биомаса:

Съществува голямо разнообразие от видове биомаса, но тези които представляват интерес от гледна точка на използването им за енергийни цени са – дървесина, растения, остатъци от селското стопанство и лесовъдството, както и органичните компоненти на битови и индустриални отпадъци. За отоплителни инсталации, при които е реализирана автоматизация на горивния процес, най-разпространени са – дървесните пелети, костилки от плодове ( череши ), дървесни стърготини, дървесен чипс и др.

Какво представляват дървесните ПЕЛЕТИ?

Дървесните пелети са компресирани под високо налягане дървесни стърготини. Полученият продукт може да бъде с размери 6 – 8 мм и повече в диаметър и съдържание на влага до 10%. От потребителска гледна точка те са изключително комфортно гориво с добри възможности за складиране и за регулиране на горивния процес. За разлика от другите видове твърдо гориво, с тях се работи лесно и пепелният остатък е минимален.

Дългосрочната перспектива на този тип гориво е да бъде по-евтино в сравнение с газа. Предлагат се в разфасовки от 15 и 20 кг., удобни за зареждане на бункера с гориво на Вашата камина или водогреен котел.

Съоръженията за оползотворяване на биомаса – чисти и лесни за използване!

Този тип съоръжения се характеризират с висока степен на автоматизация. Автоматичното подаване на горивото, наличието на прецизно електронно управление и високия КПД (коефициент на полезно действие), Ви позволяват да се насладите на топлинния комфорт без сериозни ангажименти към отоплителната инсталация. Продуктите, предлагани от Терма Експерт Плюс, официален представител на Ерато АД, са оборудвани със съвременни контролери, гарантиращи безопасната работа на изделието за отопление. По-високите разходи за изграждане на отоплителна инсталация, оползотворяваща биомаса се изплащат за по-кратък период от време в сравнение с традиционните съоръжения на течно и газообразно гориво, поради по-ниската цена на горивото.

Биомасата е възобновяем енергиен източник, който не води до промени в климата. Това гориво е СО2 неутрално, т.е. при изгарянето се освобождава само онова количество СО2, което преди това е било усвоено от атмосферата при фотосинтеза.