MasterCard ще доведе Android Pay до картодържателите в Обединеното кралство

1
Добави коментар

 Услугата MasterCard Digital Enablement Service (MDES) ще стои в основата на безопасните и сигурни плащания от устройства с Android, които отговарят на изискванията Милиони картодържатели на MasterCard и притежатели на устройства с Android в Обединеното кралство скоро ще разполагат с допълнителни сигурни и безопасни начини за извършване на мобилни разплащания и пазаруване, след като Google обяви вчера, че ще даде старт на Android Pay на този пазар. HSBC, Lloyds, MBNA and M&S Bank ще бъдат първите банки, които ще поддържат Android Pay в Обединеното кралство, след успешния старт на Android Pay в САЩ през септември 2015 г.

Android Pay позволява на притежателите на кредитни, дебитни, предплатени карти MasterCard за големи, малки и средни предприятия да използват смартфоните си с Android, които отговарят на изискванията, за ежедневно пазаруване в магазин и в приложения на Android.

Веднъж след като притежателят на карта MasterCard свали приложението и си направи акаунт, плащането с Android Pay в магазин е лесно, безопасно и сигурно. За да извършат плащане, потребителите отключват устройството си, задържат го близо до терминал за плащане навсякъде, където се приемат безконтактните методи на плащане с MasterCard и плащането е наредено. MasterCard изгради основата за сигурните цифрови трансакции, за да могат потребителите да използват картите си когато, където и както пожелаят.

Разработчиците могат бързо да разрешат Android Pay за плащания в приложения към сайтове на търговци чрез услугата Simplify Commerce и платежния портал MasterCard Payment Gateway. В Обединеното кралство и САЩ, Google си партнира с тези платформи на MasterCard, за да улесни търговците, независимо от мащаба им, да приемат плащания от приложения по сигурен начин от потребители на Android.

„Силата на технологията ни означава, че потребителите могат да се радват както на сигурност, така и на лекота. Притежателите на карти MasterCard могат уверено да използват своите цифрови карти MasterCard за ежедневни покупки“, заяви Марк Барнет, ръководител на подразделението на MasterCard Europe за Обединеното кралство и Ирландия.

Банките-издатели на карти MasterCard, които участват в програмата на MasterCard Digital Enablement Express могат лесно и бързо да се включат в Android Pay, с добавянето на нови пазари към услугата на Google.

„Развълнувани сме да поднесем на клиентите на MasterCard лекотата и сигурността на мобилните плащания с Android Pay. Скоро хората ще могат да използват своето устройство с Android, за да плащат на стотиците хиляди безконтактни ПОС терминали в Обединеното кралство“, каза Пали Бат, главен директор на продуктовия мениджмънт в Google.

Безконтактни плащания с MasterCard се приемат в 74 страни и над четири милиона търговски обекта по света. За да откриете списък с търговските обекти, в които се предлагат безконтактни плащания, свалете приложението MasterCard Nearby app или посетете сайта www.mastercard.com/contactless.