Horizon Festival 2016 – преживяване за хиляди меломани

2
Добави коментар
Nelly_Nelly
Nelly_Nelly

В седмицата от 11 до 18 март над 2000 души от цяла Европа посетиха зимния фестивал в Банско

Брoени дни след края на тазгодишния Horizon Festival вече тече усилена работа по следващото му издание. В седмицата от 11 до 18 март над 2000 души от цяла Европа посетиха събитието, което напълно оправда затвърждаващата се негова слава на все по-атрактивен зимен фестивал.

Шестте денонощия с качествена електронна музика на световно ниво този път събудиха интереса и на по-сериозно количество български меломани, които усетиха положителното раздвижване на родната сцена. Комбинацията от планинска атмосфера, стойностни артисти и нонстоп разнообразни партита на всевъзможни локации осигуриха на присъстващите преживяване като никое друго.

Незабравими моменти за любителите на клубния живот донесоха сетовете на Âme, Нина Кравиц, Джон Талабот. Неподражаемите КиНК и Голди изненадаха с включването си в парти на местен бар с ограничен капацитет. В необичайно интимна обстановка и публика от едва 80 души двамата се отдадоха на повече от 4-часов back2back сет, смесващ всевъзможни стилове.

Спомен у феновете на джънгъла остави и Конго Нати с неговото Pool Party край минералните басейни на село Баня, също със строго ограничен зрителски капацитет.

Колективно спускане в последния ден на фестивала сложи завършек на седмицата, изпълнена с позитивни емоции и нови запознанства. На пистата редовно можеха да бъдат засечени и някои от самите диджеи, които видимо се забавляваха и останаха очаровани от атмосферата и непринудената комуникация между всички, ангажирани във фестивала.

Присъствието от българска страна включваше представяне на ReelFeel, HMSU, Sofia Beats и Bassline. Победителят в надпреварата за най-добър микс Raredub беше спонтанно поканен от KiNK да се включи в края на неговия сет, което го изправи пред повече от 800 души публика. Това отново затвърди една от основните идеи на Horizon Festival – да забавлява, но и да дава възможност за изява на млади артисти и да подпомага тяхното развитие.

В понеделник и сряда вечерта в The Secret Hotel посетителите на фестивала изследваха лабиринта от множество стаи в изоставената сграда, които приютяваха всевъзможни атракции – от бурлеска през традиционен български оркестър до примамлив млечен бар и гол бюфет. Приключението мина под звуците на специално подбрана музикална селекция и качествен саунд, заслуга на диджеи като Moxie, Kutmah и Medlar.

Mountain Creek сцената непосредствено до пистата се оказа тясна за Крейг Чарлз, който и тази година достави удоволствие на меломаните със своята смесица от фънк и соул

Източник: KEY Events & Communication