Масимилиано Джорнети напуска поста на креативен директор за Salvatore Ferragamo

1
Добави коментар
svetla58
svetla58

Поредното сътресение в модната индустрия вече е факт. Само преди ден базираната във Флоренция луксозна модна къща Salvatore Ferragamo остана без креативен директор след като италианският дизайнер Massimiliano Giornetti напусна поста си след 16 години работа. Масимилиано започна своята кариера в бранда през далечната 2000 година като директор на мъжката линия дрехи и аксесоари, а 11 години по-късно се изкачи до поста на креативен директор.

Смяната на главните дизайнери в най-известните и престижни модни къщи не ни е чужда. 2015 година бе белязана от сътресения в модната индустрия, след като Албер Елбаз напуска същия пост в Lanvin, Раф Симънс – в Dior и още много други. Подобно на решението на Dior, от Salvatore Ferragamo ще оставят на екипа от дизайнери на Giornetti задачата да създадат следващата колекция на лейбъла. Според директора на бранда – Michele Norsa – екипът на модната къща се състои от много млади и изключително талантливи моделиери, които ще успеят да се справят с работата по създаването на новата колекция и ще поддържат високото реноме на Salvatore Ferragamo. Norsa дори твърди, че все още не е ясно дали изобщо ще бъде назначен нов креативен директор, тъй като напускането на Giornetti може да се окаже повратна точка за компанията и тя да предприеме съвсем нов и по-креативен подход към работата си.

Ако все пак от Salvatore Ferragamo решат да запълнят вакантното място на Масимилиано, то определено трябва да бъдат доста внимателни при избора си. Творенията на Gionetti са световно признати от най-добрите в бизнеса благодарение на изключителното внимание към детайла и изтънчен дизайн, който винаги се е движел на границата между Haute Couture образа и семплия Ready-to-wear. Авангардността на Gionetti, в съчетание с класическите традиции на италианския лейбъл, безспорно ще ни липсват!

Причините за решението на Масимилиано не са ясни все още, нито пък е ясно какви са бъдещите планове на дизайнера. В своето изявление пред медиите той единствено благодари на творческото семейство на Ferragamo за професионализма и невероятната възможност, която е получил още преди 16 години. Под ръководството на Giornetti модният лейбъл беляза неочаквано висок растеж с 11% през 2015 година. В допълнение към това, колекцията Salvatore Ferragamo Fall 2016 (очевидно последната колекция на Giornetti като директор на бранда) бе призната за абсолютен успех. Всичко това прави решението на дизайнера още по-изненадващо. Ще следим с интерес развитието.

(Salvatore Ferragamo Fall 2016)

Автор: Преслава Цачева

Етикети:
Salvatore Ferragamo, интересно, италианска класа, красиво, красота, креативен директор, мода, модерно, модна къща, стил, стилно