Как да изглеждаме по – добре

2
Добави коментар

В тази статия ще Ви предложим някои съвети, благодарение на които Вие може значително да подобрите външния си вид. Всеки знае кое е най – доброто за него, но малко помощ отстрани никога не е излишна. Изберете онези съвети, които смятате че ще са най – ефективни за Вас, и се радвайте на красиво тяло.

1. Ако искате да отслабнете, и се чудите какъв вид тренировка ще Ви помогне, съветваме Ви да опитате с кардио тренировки. Този вид упражнение,  ще освободи бързо мастните  киселини, които  след това ще се окислят.

2. Чудесно допълнение към вашите кардио  тренировки е скачането на въже. С негова помощ, ако го изпълнявате правилно, ще  изгорите повече калории, за по-малко време, отколкото с  всяко друго упражнение.

3. Не изключвайте напълно мазнините от вашият хранителен режим Опитайте се да приемате по-голямо количество омега-3 мастни киселини. Те  насърчават  анаболизма, инсулиновата чувствителност, помагат за изгарянето на излишните телесни мазнини, за  възстановяването  след тренировка, както и за предпазване от  сърдечно-съдовите заболявания.

4. Приемайте допълнително витамин Д, под формата на хранителни добавки. Повечето хора които не прекарват достатъчно време на слънце, страдат от дефицит на този важен витамин. Той спомага за правилното усвояване на калций от вашият организъм, поради което не бива да допускате неговата липса.

5.Опитайте да добавите една чаена лъжичка канела към някое от вашите хранения. Тя е изключително полезна, и е доказано че както въглехидратите, съдейства  за подобряване на глюкозния толеранс.

6. Ако сте били на диета в продължение на  повече от 6 седмици без прекъсване,  увеличете  калорииният си прием  за  една седмица. Ще откриете, че след този период, отново ще смъквате килограми с пълна сила.

7. Нисковъглехидратните  диети са доказано по – ефективни за смъкване на килограмите, отколкото стандартните диети с ниско съдържание на мазнини.

8. Бъдете стриктни относно  вашият  калориен прием. Трябва да знаете колко калории приемате всеки ден и да се стремите да не надвишаване определената граница. Добре е да си съставите предварително план за всяка седмица, като изчислите калориите които ще приемате всеки ден.

 9. Л-карнитина е много добра добавка, която ще Ви помага да горите подкожните мазнини…в съчетание с упражнения и диета разбира се.

10. Опитайте  без  предтренировъчни суплементи  от време на време, за да се намали зависимостта Ви от стимуланти.

11. Опитайте да си помогнете да се отпуснете преди сън, приемайки добавка, съдържаща  корен от  валериан. Той е едно ефективно и безобидно средство, което ще Ви помогне да подобрите качеството на съня си.

12. Ако изпитвате глад за сладко, опитайте да приемате аминокиселинна овкусена добавка. Тя ще покрие нуждата от сладко, като в същото време няма да попречи на загубата на тегло.

13. Йохимбе е едно чудесно средство от природата, което ще подпомогне процеса на загуба на излишни мазнини. Когато го приемате, спазвайте правилото да не консумирате нищо за най-малко 30-60 минути, за да повишите неговата ефективност.

14. Спете достатъчно. Липсата на сън води до  по-голямо чувство на глад, по-голяма консумация на въглехидрати и по-ниски нива на тестостерона.

15. Възстановяването  е също толкова важно, колкото и тренировките. Всяка тренировка трябва да бъде последвана от период на възстановяване, което ще осигури не само регенерирането на мускулната тъкан, но и мускулния растеж.

16. Задавайте  си конкретни, обективни (измерими) краткосрочни цели, защото те са по-лесни за постигане, и няма да доведат до демотивация.

17. Не „предопределяйте “ всяко усещане (например глада), защото силата на ума е по-силна, отколкото си мислите. Ако мислите, че сте слаб / гладнен,  точно такъв и  ще бъдете.

18. Не се отказвайте прекалено бързо от даден хранителен режим.Отнема около 2 седмици, за да се адаптирате  към нов начин на хранене.

19. Не използвайте леките контузии,  като извинение да не тренирате ! Тренировките ще Ви помогнат да се възстановите от контузията-ако тя е лека разбира се.

20. “ Бързата работа – срам за майстора “. Същото нещо важи и за отслабването. Най – добре е да смъквате малко килограми и постепенно. Така няма да се сблъскате с “йо – йо“ ефекта, а също така ще предотвратите загубата на мускулна маса.