Как ERP вндеряването да се превърне в успешен процес за вашата фирма – част 2

1
Добави коментар
AntipodesLtd
AntipodesLtd

13 March 2016 Събиране на данни – Уверете се, че са събрани всички данни, свързани  вашия бизнеса и са конвертирани. Данните могат да бъдат нови или стари, но не трябва да св забравя,че в ERP системата трябва да бъдат качени всички данни от електронни таблици.След конвертиране на данните ръчно, те трябва да захранят базата данни на ERP система и след това да бъдат прегледани за пълнота и точност

 4. Обучение и тестване – Екипът по проекта трябва да тества базата данни, като се пуснат реални житейски сценарии, за да се определи точността и ефективността на системата. По време на тестването на системата, трябва да се гарантира, че всички основни интерфейси са проектирани и интеграционните въпроси решени. Това гарантира, че ERP системата ще работи добре с другите системи.  Екипът по проекта трябва да проведе inhouse обучение на персонала. С това обучение, мениджъмнта трябва да се увери, че всеки потребител на ERP система знае как да я използва пълноценно.

5. Оценка

След като сме убедени, че ERP системата работи добре и че вашите служители са запознати добре и да знаят как да я използват, трябва да се разработи окончателен go-live checklist. Трябва да се направи план за оценка, който се спира на целите и задачите, поставени от вашия екип по проекта. Би било добре да се помисли за одит след изпълнение да се определи как системата се справя по време на ежедневното изпълнение на задачи.