Колко често трябва да почистваме лицето си при козметик?

3
Добави коментар

Редовно почистване на лице.

Почистването на лице като професионална козметична процедура се прилага с хигиенна и лечебна цел. То помага за отстраняването на мъртвите клетки от повърхността на кожата, но най-важната му задача е почистване в дълбочина на запушените пори от мърсотия, прах и грим. От честотата на Почистването на лице зависи здравето и красота на кожата на лицето. Периодичното почистване на лице, ще Ви осигури за по-дълго време красива, нежна и еластична кожа с равномерен тен.

Всеки от Вас може би си е задавал въпроса – колко често е необходимо да Почиства лицето си при професионален козметик? Истината е, че категорично правило няма. Честотата и интензивността на почистването на лицето е строго индивидуална и се определя от специфичните нужди на Вашата кожа. Вашият козметик може да Ви даде професионален съвет през какъв период от време е необходимо да си правите професионално почистване на лице.

И все пак има някои закономерности.

Хората с по-мазна кожа и по-широки пори се нуждаят по-често от Почистване на лице. Това е така, защото мазната кожа с по-широки пори задържа повече мърсотия от околната среда, но освен това отделя и по-голямо количество себум, което допринася за по-бързото запушване на порите и образуване на пъпки при ненавременното им почистване. При тези хора освен, че е задължително да полагат ежедневни почистващи грижи за лицето си в домашни условия, се налага и по-честото прилагане на козметичната процедура Почистване на лице.

Кожата на тийнейджърите в повечето случаи също е склонна на отделяне на по-голямо количество себум и омазняване. Това се дължи на хормоналните промени при младежите в годините на пубертета. Поради този факт на тийнейджърите им се налага също да ползват по-често козметичната процедура Почистване на лице. Същото важи и за хората работещи в по-силно замърсена от обичайното работна среда.

За гореописаните групи хора е препоръчително през интервал от един до два месеца да прибягват до услугите на козметичен център кадето да им бъде извършено професионално почистване на лице.

Хората с нормална до суха кожа могат да се подлагат на процедурата почистване на лице между 3 и 4 пъти годишно, но с уговорката отново, че всичко това е твърде индивидуално, за да бъде строго определено. По – стегнатите пори на кожата на тези хора като цяло задържат по-малко и по-повърхностна мърсотия от околната среда, което предполага че при правилно ежедневно почистване вкъщи част от тази мърсотия може успешно да бъде отстранена. И все пак има редица фактори, които могат да наложат и хората с нормална до суха кожа да използват козметичната процедура Почистване на лице по-често. Някои от тези фактори са топлото време и лятната почивка на море. Те предопределят по-голямо отделяне на пот от всички хора, при което отворените за по-дълго пори събират повече мърсотия и се запушват по бързо.

Център за красота Милано