Седмица на детската книга и изкуствата за деца в НУ ”Яне Сандански”

1
Добави коментар
hansoloff
hansoloff

Камера на Живо от Центъра на Разлог | Ски зона Банско Камери на Живо

Седмица на детската книга и изкуствата за деца в НУ ”Яне Сандански”

април 1, 2016

РазлогНовините

По традиция в началото на априлската ваканция ученици и учители от НУ „Яне Сандански” град Разлог отбелязват Седмицата на детската книга и изкуствата за деца”. С много ентусиазъм, фантазия и креативност учениците се включиха в организираните мероприятия. Целият месец март бе посветен на подготовката за участие в организираните конкурси.

Гости на мероприятието и жури бяха дългогодишната учителка в училище г-жа Митка Маджарска, г-жа Виолета Крайнова от Читалищна библиотека град Разлог. Родители и близки на учениците
също уважиха празника.

Първокласниците и второкласниците участваха в конкурса „Най-добър четец”. Наградени бяха Борис
Коцаков и Любен Аргилов. Третокласниците и четвъртокласниците мериха сили в конкурса за най-добър разказвач. Награди получиха Мария Каракашева и Крум Пахов. Състезателите получиха грамоти за участието си и поощрителните аплодисменти на емоционалната публика.

Журито награди победителите в конкурса „Моята приказка за доброто” – Марина Грънчарова,
Борислава Кутларска, Крум Пахов. Победителите в конкурса за рисунка „Моят любим приказен герой” също получиха своите отличия. Наградени бяха и най-активният читател и най-добрият приятел на книжките.

Мария Каракашева, Ивайла Кутларска и Ирена Терзиева получиха награди за изработването на книжки „Приказки от Българската история”

Много емоции предизвика карнавалът „Аз съм приказен герой”. Пред смаяната публика оживяха
любими приказни герои – Котаракът с чизми, Червената шапчица, Пепеляшка, Пипи Дългото чорапче… Награди получиха Надежда Манушкина, Благой Барутчиев и Радослава Котларска.

Учителският колектив благодари на всички родители и ученици, които се включват в акцията „Подари книга – направи добро”, за обогатяване на библиотечния фонд на училището.

След ваканцията предстои включването на учениците в Националната кампания за насърчаване на четенето.

(8)