Какво е оптимизиран телефонен номер?

1
Добави коментар
hristomitkov
hristomitkov

Дребните детайли никога не са били за подценяване особено в дигиталния маркетинг. Рекламните кампании за мобилни устройства стават все по-търсена услуга и заедно с тях възникват въпросите около оптимизирането на съдържанието и телефонните номера в рекламираните страници. Телефонните номера са добър пример за откриването на един дребен, но съществен детайл. Този детайл често е пренебрегван дори от агенции с огромни пазарни дялове.

Едно от най-досадните неща е да разглеждаш сайт за настолен компютър с мобилен телефон. Ако сайта няма мобилна версия или не е адаптивен (responsive) разглеждането със смартфон се превръща от изпитание за търпението в чист мазохизъм особено в случаите, когато искаме да наберем телефонен номер, който не е оптимизиран за мобилни устройства.

За да живеете по-спокойно преминете през стъпките на вашите потребители и вижте къде има технически пречки при престоя във вашия сайт. Няма да сбъркате ако улесните вашите потребители, като им позволите да се свържат с вас без да правят copy/paste за обаждане. 

How to optimize phone numbers?

Как да оптимизираме телефонните номера в уеб сайт?

Решението не е сложно, дoри е елементарно – обозначете вашия телефонен номер с “tel:” в HTML кода на сайта. Крайния резултат се вижда на изображението по-долу. Ако се разровите в мрежата ще установите, че има вариант за маркиране на телефонни номера с “callto:”, но имайте предвид, че не е подходящ за мобилни устройства.
 
View post on imgur.com

Ето как изглежда HTML с оптимизиран телефонен номер

Автор: Христо Митков

Благодаря за вниманието. Споделяйте и харесвайте.