За какво да внимаваме при грижата за зъбите

1
Добави коментар
BobbyKolev
BobbyKolev

Всеизвестна истина е, че човек оценява най-добре важните неща, които притежава, едва когато ги загуби. За съжаление, когато се убедим от собствен опит във верността на тази максима, е прекалено късно да вземем мерки и да опазим най-ценните неща в живота си. Без съмнение, здравето е най-важното от тях.

Ако искате да се погрижите за цялостното си здравословно състояние и да се чувствате добре, както отвътре, така и отвън, обърнете внимание на състоянието на зъбите и венците си. Установено е, че влошаването на денталното здраве и липсата на добра поддръжка на зъбите и устната кухина, може да бъде причина за други заболявания, които да се отразят сериозно на цялостното ви физическо състояние. Ето защо е важно да обръщате повече внимание на зъбите си, дори и да нямате оплаквания и проблеми.

Най-верен съветник и помощник в мисията, наречена „здрави зъби“, безспорно е вашият стоматолог София. При профилактични прегледи той ще установи състоянието на венците и зъбите ви и ще ви консултира по отношение на това каква паста за зъби и вода за уста да използвате. Качествените стоматологични кабинети не са лесни за намиране, за това ние ви даваме един от тях: http://stomcenter.bg/about Всекидневната грижа за устната хигиена е задължителен компонет от денталното здраве. Поддръжането на зъбите става възможно с помощта на подходяща паста и четка за зъби като е добре да обръщате внимание на това каква точно паста използвате, до колко правилно четкате зъбите си и дали подменяте четката навреме.

При необходимост и установени проблеми, вашият стоматолог ще ви назначи лечебна паста за зъби, която се използва само по препоръка на дентален специалист и е предназначена за решаване на проблеми като кървене на венците, отстраняване на плака и антибактериална защита. Искаме да имаме блестяща и чаровна усмивка и се притесняваме, когато зъбите ни не са достатъчно бели и красиви. Добре е да се знае, че всеки човек има специфичен цвят на зъбите. Дори и да предприемете избелване или да използвате избелваща паста или гел, трябва да имате предвид и рисковете на това начинание.

Внимавайте с използването на абразивни пасти за зъби, които са предназначени за избелване на зъбите. Риска от тяхната честа употреба се състои в това, че емайла на зъбите се изтрива и това може да бъде причина за редица дентални проблеми.